dermapen nedir

Dermapen Nedir?

Dermapen nedir? Dermapen işlemi 20’den fazla yapılan bir işlemdir. Uzun yıllardır uygulandığı için güvenli olduğu ve gerçekten çok fazla yararı olduğu yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır.

Bu işlemin çok fazla yararı vardır fakat özellikle, kırışıklıklar ve erken yaşlanmanın önüne geçebilmek konusunda en etkili yöntemlerden biridir.

Dermapen ne demek, dermapen nedir ne işe yarar bakalım..

Dermapen Nedir?

Dermapen nedir? Dermapen tedavisi diğer adıyla mikroiğneleme işlemi kozmetik bir cilt bakım işlemidir.

Dermapen nasıl yapılır? Dermapen işlemi, dermapen cihazı kullanılarak küçük, sterilize edilmiş iğnelerin cilde sokulmasıdır. Cildin alt tabakasına kadar giren iğneler ciltte çok minik yaralar oluşturur.

dermapen nedir 2
dermapen nedir 2

Bunun sonucunda cildin kendi doğal yara iyileşme mekanizması harekete geçer. Cilt bu yarayı iyileştirmek için daha fazla kolajen ve cilt hücresi üretir.

Böylece ciltteki kusurlar çok çabuk ve etkili bir şekilde iyileşmeye başlar.

Dermapen uygulaması 15-20 dakika süren bir işlemdir. Bu işlemin amacı ciltte travma oluşturup, cildi daha fazla kolajen üretmesi için uyarmaktır.

dermapen nedir 1

Dermapenden çok iyi sonuçlar almak istiyorsanız bu işlemi, en az 4-5 kere daha yaptırmanız gerekir. Çünkü cildin iyileşme ve kolajen üretme kapasitesi tek seferde sınırlıdır.

Amacınız çok derin kırışıklıkları veya çok koyu cilt lekelerini tedavi etmekse, bu işlemi birkaç kere yaptırmalısınız.

Fakat tek seferde bile işlemin çok yararını görebilirsiniz. Cildinizde çok ciddi problemler yoksa bu işlemle tek seferde istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Dermapen kimlere yapılır? Dermapen; kırışık, lekeli, çukur izli, donuk, mat, gözenekli cildi olan kişilere yapılır.

Dermapen Faydaları

  • Çukur ve diğer yara izlerini iyileştirir
  • Kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltır
  • Akneleri iyileştirir
  • Gözenekleri küçültür
  • Cilt lekelerini azaltır
  • Cildin elastikiyetini arttırır
  • Ciltteki pürüzleri azaltır
  • Çatlakları azaltır
  • Mat ve donuk cilt görünümünü azaltır
  • Güneş lekelerini azaltır

Ne kadar etkili bir prosedür olduğunu görmeniz adına, dermapen öncesi sonrası birkaç fotoğraf;

Dermapen Öncesi Sonrası

Dermapen Öncesi Hazırlık

Rutininize Ara verin

Dermapen öncesinde cilt bakım rutininize 2-3 gün ara verebilirsiniz. Peeling etkili veya aktif içerikli ürünlerinizi birkaç gün kullanmayı bırakın. Sadece temizleyici ve nemlendirici kullanarak cildinizi işleme hazırlayabilirsiniz.

Güneş Kremi ve Şapkanızı Yanınıza Alın

İşlem öncesinde yanınıza güneş kreminizi ve şapkanızı alın. İşlemden sonra cilt çok savunmasız hale gelecek ve güneşe karşı çok hassas olacaktır. Bu yüzden mutlaka hazırlıklı gidin.

Makyaj Yapmayın

Dermapen yaptırmaya giderken makyaj yapmayın. İşlemin temizlenmiş ve makyajsız cilde yapılması gerekiyor.

Dermapen Sonrası

Cildinize Nazik Davranın

İşlem yapıldıktan sonra bütün cilt kırmızı bir hale gelir. Bu kırmızılıklar 3-4 gün kadar sürebilir.

Cildin tamamen iyileşme süresi 5-7 gün arası olacaktır. Bu süreçte cildinize olduğundan daha da nazik davranmalısınız.

Yaralandığınız veya bir yerinizi kestiğiniz zaman nasıl dikkatli davranıyorsanız, iyileşme sürecinde cildinize de o şekilde davranmalısınız.

Cildinizi Soymayın

Cilt ikinci ve üçüncü günlerde soyulmaya başlayacaktır. Soyulan derileri sakın kendi elinizle koparmayın. Bu derilerin kendi kendine düşmesi gerekiyor.

Eğer kendiniz çekerek koparırsanız ciltte inflamasyon oluşabilir ve bunun sonucunda lekeler meydana gelebilir. Zaten cildinizi yıkarken deriler kendiliğinden düşecektir.

Güneş Kremi Kullanın

İşlemden 2 hafta sonraya kadar düzenli güneş kremi kullanın. Günlük hayatımızda zaten güneş kremi kullanmalıyız. Fakat dermapen sonrası cilt, güneşe karşı çok savunmasız bir hale gelecektir.

Dışarıdaysanız, eviniz içindeyseniz bile!! 2 saatte bir güneş kreminizi sürmelisiniz.

İyileşme sürecinde cildinizi çok iyi korumazsanız istenmeyen lekelerle karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden bu adıma ekstra dikkat etmelisiniz.

Parfümlü İçeriklerden Uzak Durun

Parfüm içerikli ürünlerinizi kullanmayın. Parfüm genelde çoğu ciltte problem yaratmayan bir içeriktir. Hassas ciltli değilseniz kaçınmanız gerekmez.

Ama dermapen sonrası cilt normal halinden daha hassas olacağı için parfümlü ürünlere karşı yan etki gösterebilir. Cilt iyileşene kadar parfümlü ürünlerinizi kullanmaktan kaçının.

Cildinize Dokunmayın

Cildinize dokunmayın veya kaşımayın. Ciltte açık yara bulunacağı için elinizdeki veya etrafınızdaki kirlerin derinize geçmemesi lazım.

Makyaj Yapmayın

İlk 3 gün zorunda kalmadıkça makyaj yapmayın.  Cildiniz en azından kendini toparlayana kadar makyaj yapmamalısınız.

Çünkü hem açık yaraların üzerine bir şey sürmemelisiniz hem de makyajı çıkarmak için cildinizi ovalamak zorundasınız. Bu faktörler iyileşme sürecini uzatacaktır.

Sauna, Deniz ve Havuza Girmeyin

Cilt tamaman iyileşene kadar sauna, deniz veya havuza girmeyin. Çok sıcak hava, tuzlu ve klorlu su cildiniz için yararlı değildir.

Özellikle cildiniz kendini iyileştirmeye çalışırken bu aktivitelerden bir süreliğine uzak durun.

Sıcak Sudan Uzak Durun

Cilde sıcak su değdirmeyin. Sıcak su derimiz için yararlı değildir. Cilt bariyerimizi yıpratır ve cildi olduğundan daha savunmasız hale getirir.

İyileşme sürecinde soğuğa yakın ılık su ile cildinizi yıkayın.

Dermapen Sonrası Cilt bakım Rutini

dermapen nedir 3

Dermapen sonrası yüze ne sürülür? Zaten yaptırdığınız yerde dermapen sonrası bakım ile ilgili size ne gibi bir yol izlemeniz gerektiğini söylerler.

Yeteri kadar bilgilendirilmemişseniz bu güvenli adımları izleyebilirsiniz;

1- 3 gün arasında;

  • İlk 4-6 saat arası cildinize hiçbir şey sürmeyin.
  • Sabahları sade su, akşam ise temizleme jeliniz ile nazikçe cildinizi yıkayın.
  • Cilt bakım rutininizi minimuma indirin. En azından ilk 4 gün boyunca bütün serum ve toniklerinizi kullanmayı bırakın. Nemlendirici serumlarınızı bile kullanmayın. Sadece nazik temizleyici, nemlendirici ve sabahları güneş kremi yeterlidir.
  • Akşam cildinizi yıkadıktan ve nemlendiricinizi sürdükten yağ sürebilirsiniz. Yağlar yumuşatıcıdır ve cilt bariyerini çok hızlı toparlanmasına yardımcı olurlar. Üzüm çekirdeği veya kuşburnu yağı gibi linoleik asitçe zengin yağları tercih edebilirsiniz. Fakat yağların %100 saf olmasına dikkat edin. İçeriğinde başka maddeler bulunmasın.
  • Yağ uyguladıktan sonra bütün cildinizi vazelin ile kaplayın. Vazelin cildin üst katmanına oturarak bir bariyer oluşturacaktır. Bu bariyer cildinizi dış etkenlerden koruduğu için hem ciltteki su kaybını engelleyecektir hem de cildi koruyacaktır. Bunun sonucunda cilt daha çok nemlenecek ve yaralar daha hızlı iyileşecektir.

3-7 gün arası

  • Çok yağlı bir cildiniz varsa sabahları temizleme jeli ile cildinizi temizlemeye başlayabilirsiniz. Cildiniz hala çok kuru ve gergin ise bu adımı atlayın.
  • Üçüncü günden sonra cildi nemlendirici ve onarıcı ürünlerinizi teker teker rutininize ekleyebilirsiniz. Ürünleri kullandıktan sonra cildinizde karıncalanma hissetmiyorsanız bir sorun yok demektir. Bu adım cildinizin daha hızlı toparlanmasına yardımcı olacaktır.
  • İşlemden sonraki 7 gün boyunca retinoid , aha bha ve c vitamini ürünlerinizi kullanmayın. Bu içerikler aktif oldukları için güçlülerdir. Cildiniz tamamen iyileşene kadar bu içeriklere sahip ürünlerinizi rafa kaldırın.

7’inci günden sonra

  • Cildiniz tamamen iyileştikten sonra yani ortalama yedinci günden sonra normal cilt bakım rutininizi uygulayabilirsiniz. Yine de ürünleri cilde yavaş yavaş tanıtın. Her gün 1 tane ürününüzü rutine eklemeniz daha güvenli bir seçenektir.
  • İki hafta tamamen dolana kadar güneş kreminizi düzenli uygulamaya devam edin.