Seramid nedir ve cildinize yararları nelerdir?

Seramid Nedir?

Seramid nedir? Seramidleri cilt bakımı rutininize dahil etmek, cildinizin sağlığını desteklemenin ve en iyi şekilde görünmesini sağlamanın basit ve etkili bir yoludur.

Seramid yani içerik adıyla ceramide nedir? Seramidler, cildimizin sağlığını ve nemini korumada çok önemli bir rol oynayan bir tür lipid molekülüdür.

Cildi çevresel stres faktörlerine karşı korunmaya ve nem kaybını önlemeye yardımcı olurlar.

Ek olarak, seramidler cildin dokusunu ve genel görünümünü iyileştirerek daha pürüzsüz, daha yumuşak ve daha parlak görünmesini sağlarlar.

Bu yazımda, seramidlerin cildiniz için faydalarını ve bunları cilt bakım rutininize nasıl dahil edebileceğinizi öğreneceğiz..

Seramid Nedir?

Seramidler, cildimizde doğal olarak zaten var olan lipitlerdendir ve cildin sağlıklı bariyerinin korunmasında hayati bir rol oynarlar.

Seramidler; cildimizi bir arada tutan yapıştırıcılar diyebiliriz. Cildi sıkı ve güçlü tutmaya yarar.

Bunlarla birlikte irite edici maddeleri, bakterileri ve cildin istemediği tehlikeleri ciltten uzak tutmaya yararlar. Ayrıca nemi ciltte tutar, böylece cildin dolgunluğunu ve canlılığını sağlarlar.

Sermamidler cilt için gereklidir ve olması zorunludur.

Cildimizdeki seramidlerin sayısı azalırsa, egzama, sedef, aşırı kuruluk gibi cilt problemleri ortaya çıkar. Bunlar dışında cildimiz daha alerjik hale gelir ve aşırı hassasiyet gösterir.

Sağlıklı ve dengeli bir cilt bariyeri için seramidler çok önemlidir. Cildinizin dolgun ve canlı olmasını istiyorsanız, seramid içeren ürünleri cilt bakımınıza mutlaka dahil etmelisiniz.

Seramid cilt bakım ürünlerinin içerisinde sıkça kullanılır. Buradaki amaç cildimizin kaybettiği doğal lipitleri, cilde geri vermektir. Böylece cildin genel sağlığı korunmuş olur.

Seramidlerin adı ürünlerin içerik listelerinde şu şekilde görülür; Ceramide AP, Ceramide NP, Ceramide EOS, Ceramide EOP, Ceramide NS,  Ceramide 1, Ceramide 2, Ceramide 3, Ceramide 6, Ceramide II.

Cilt bakım ürünlerinin arkasındaki içerik listelerinde bu adlardan birini görürseniz, ürünün içerisinde seramid var demektir.

Seramidin Faydaları

  • Cildi nemlendirir ve nemi cilde hapseder
  • Cilt bariyerinin onarır
  • Cildi sakinleştirir, antiinflamatuvardır
  • Cildin dolgunluğunu sağlar
  • Cildin elastikiyetini ve sıkılığını arttırır
  • Cildi canlı ve ışıltılı gösterir
  • Cildin sağlıklı ve pürüzsüz olmasını sağlar

Cildimizdeki Seramidleri Nasıl Kaybederiz?

Cildimizdeki seramidler, yaptığımız yanlış uygulamalar sonucu azalabilir ve istenmeyen bazı cilt problemleri ortaya çıkar.

Bunlar; kuruluk, egzama, yıpranmış cilt bariyeri, kaşıntılı cilt gibi problemlerdir.

Cildimizdeki seramidleri azaltan yanlış uygulamalar şunlardır; sert tanecikli peeling uygulaması, cildi sert cisimlerle ovalamak, çok fazla cilt bakım içeriği kullanmak, cildi çok sık eksfoliye etmek, yüzdesi çok yüksek içerikler kullanmak, güneş kremi kullanmamak, cildi nemlendirmemek.

Seramidlerin azalması sonucu cilt bariyerimiz yıpranır. Eğer cilt bariyerimizi sağlıklı tutamazsak, yaptığımız cilt bakımının bir önemi kalmaz.

Çünkü sağlıksız cilt bariyerine uygulanan her adım cilde daha çok zarar verir ve tam tersi etki yaratır.

Cildin sağlığını yok sayarak sivilce, leke, kırışıklık gibi cilt problemlerinden kurtulamayız. Bu yüzden cilt bariyerimizi sağlıklı tutmak ve korumak için seramidlere mutlaka ihtiyacımız vardır.

Seramidler Hangi Ciltlere Uygundur?

Seramid, her cilt tipinin kullanması gereken ve rahatlıkla tolere edilen bir içeriktir. Lipit olmalarına rağmen komedojenik değillerdir ve gözeneklerinizi tıkamazlar.

Yağlı, sivilceli, problemli cildiniz bile olsa cildinize gerektiği nemi sağlamak için, seramidleri kullanmaktan çekinmeyin.

Seramid Ürün Önerileri

Cerave Nemlendirici Krem

Cerave markasına ait bu krem seramid içeren kremlerdendir. Bu nemlendirici kremde 3 çeşit seramid kullanmış.

Seramidleri nemlendirici kremlerin içerisinde kullanmak etkili ve en kolay seçenektir.

Yoğun bir kıvama sahip bu kremin içerisinde seramid dışında diğer lipitlerden olan kolestrol ve fitosfingosin bulunuyor. Bunun dışında cildinizi güzelce nemlendirecek olan gliserin ve hyalüronik asit bulunuyor.

Uygun fiyatlı olan bu kremi tüm cilt tipleri kullanabilir.

Yağlı cildiniz var ise belki kıvamı ağır gelebilir. Bu yüzden aynı ürünün losyon formunu tercih edebilirsiniz. Losyon formunda da 3 çeşit seramid kullanılmış.

Kullanımı

Cilt bakım rutininizin son adımı olarak kullanın. Bir büyük nohut tanesi ürün tüm cildinize yeterlidir. Bunun dışında boyun, el ve göz kenarlarınızı nemlendirmek için de kullanabilirsiniz.

Miliaya meyilli göz altınız yok ise göz kenarına kullanıma uygundur.

Benton Fermentation Essence 

Benton markasına ait seramid içeren 100 ml boyutundaki esans. Seramidlere ve fermente içeriklere sahip nemlendirici ve onarıcı bir esans.

Cilt bariyerini onaran, cildi sakinleştiren, cildi aydınlatan, nemlendiren, elastikiyetini arttıran, kırışıklıklarla savaşan ve pütürleri azaltan bir serum.

Bu esansın boyutu baya büyük. Bu yüzden uzun süre kullanabilirsiniz.

Kıvamı hafif ve yapışkan olmayan bir yapıya sahip. Diğer ürünlerinizin altına pullanma, dökülme yapmaz.

Seramidin yanında diğer harika içeriklerle birden fazla cilt problemini hedef alan bir ürün diyebilirim.

İçerisinde fermente içeriklerden olan bifida ve galactomyces bulunuyor. Bu içerikler cildin genel nemini arttırmaya, cildi nemlendirmeye, ciltteki pütürleri azaltmaya ve kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olan çok etkili içeriklerdir.

Bunlar dışında gliserin, pantenol, hyalüronik asit, betain, arginin gibi cildi nemlendiren ve allantoin ve aloe vera gibi cildi sakinleştiren içerikler mevcut.

Nemlendirici, yaşlanma karşıtı, onarıcı ve sakinleştirici etkilerini bu ürün size sağlayacaktır. Yani tek bir ürünle birden fazla cilt problemini tedavi edebileceksiniz.

Tüm cilt tipleri için uygundur.

Kullanımı

Sabah veya akşam kullanıma uygundur. Bir pompa kadar ürünü temizlenmiş cildinize uygulayın. Ardından nemlendirici kreminizi uygulayın.