üzüm çekirdeği yağı

Üzüm Çekirdeği Yağının Cilde Faydaları

Üzüm çekirdeği yağı faydası nedir? Üzüm çekirdeği yağı linoleik ve omega yağ asitleri bakımından zengin bir yağdır. Kozmetik ürünleri içerisinde sıklıkla kullanılır.

Bunlarla birlikte bütün cilt tiplerinin sevebileceği çok hafif yapıda bir yağdır. Bu özellikleri; üzüm çekirdeği yağını çok sevilen bir yağ haline getirmeyi başarmıştır.

Peki;

Üzüm Çekirdeği Yağı Nedir?

Üzüm çekirdeği yağı; preslenmiş üzüm çekirdeklerinden elde edilen bir yağdır. Yüksek miktarda omega yağı ve yağ asitleri içerir.

üzüm çekirdeği yağı 1

Hafif kıvamlı bir yağdır. Komedojenik oranı 5 üzerinden 1’dir. Yani gözenekleri tıkama oranı hemen hemen yok diyebiliriz. Ayrıca bütün cilt tipleri için uygundur.

Hafif olmasından ve gözenek tıkamamasından dolayı sivilceli ve yağlı ciltler rahatlıkla kullanabilir.

Üzüm Çekirdeği Yağı Faydaları

Sivilcelere İyi Gelir

Bu yağ antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bu sebepten dolayı mikrop kaynaklı sivilcelerinizi geçirme konusunda size yardımcı olacaktır.

Cildi Yumuşatır

Yağlar yumuşatıcı özelliktedir. Bu yağı nemlendiricinizin içine 2 damla ekleyerek kullanmak, cildinizi yumuşacık yapmak için iyi bir yöntemdir.

Yaraları Daha Hızlı İyileştirir

İçeriğindeki yağ asitleri, vitaminler ve mineraller sayesinde üzüm çekirdeği yağı, yaraların iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olur.

Cilt Lekelerine İyi Gelir

Bu yağ antioksidan olduğu için cilt lekelerinin oluşumunu ve mevcut lekelerinizin daha çok koyulaşmasını engelleyecektir.

Aynı zamanda yaraları daha hızlı iyileştirdiği için kırmızı lekelerinizi iyileştirmeye yardımcı olacaktır.

Cilt Bariyerini İyileştirir

Cilt bariyerimiz cildimizin sağlığı için çok önemlidir. Bariyerimiz yıprandığı zaman toparlamak 2-4 hafta arası gibi bir zaman alır. Bu zorlu ve uzun bir süredir.

Cilt yağları bu süreci atlatmamızda bize çok yardımcı olurlar. Böyle bir durumda bu yağı kullanarak cilt bariyerimizi daha hızlı onarabiliriz.

Üzüm çekirdeği yağı linoleik asit oranı çok yüksek olduğu için cilt bariyerimizi iyileştirmek için çok iyi bir seçenektir.

Antioksidandır

Üzüm çekirdeği yağı bir antioksidandır. Bu yağ, güçlü antioksidanlardan olan; c vitamini, resveratrol ve e vitaminine sahiptir.

C vitamini, resveratrol ve e vitamini cildimizi güneş ışınlarına ve çevre zararlarına karşı korur. Ayrıca erken yaşlanmanın ve kırışıklıkların önüne geçmekte bize yardımcı olurlar.

Tabi ki normal güneş kremimizi de kullanmayı unutmamalıyız.

Cildi Sakinleştirir

Bu yağ antiinflamatuvardır. İnflamasyonlu ciltleri, yani kızarmış, kurumuş ve kaşınan ciltleri rahatlatıp, sakinleştirmeye yardımcı olur

Üzüm Çekirdeği Yağı Ürünleri

Tuka Natural Üzüm Çekirdeği Yağı

Tuka natural markasına ait 50 ml boyutundaki üzüm çekirdeği yağı. Ürün %100 saftır ve soğuk sıkım yöntemiyle elde edilmiştir.

Bu marka birçok sertifikaya sahip olan bir yağ markasıdır. İsterseniz sitesinden inceleyebilirsiniz.

Cildiniz için ürün satın alırken birazcık dikkatli olmakta fayda var. Çünkü yüzümüz, vücudumuza göre daha hassas bir bölgedir ve sürdüğümüz ürünlere daha çabuk tepki verebilir.

Bu nedenlerden dolayı yağ satın alırken ürünlerin sertifikalı ve %100 saf olması çok önemlidir.

üzüm çekirdeği yağı 2

Talya Üzüm Çekirdeği Yağı

Talya markasına ait 20 ml boyutundaki üzüm çekirdeği yağı. Ürün %100 saftır ve soğuk sıkım yöntemiyle elde edilmiştir.

Ürünün ambalajının koyu renkte olması çok güzel artı bir özelliktir. Işığın, koyu renkli ambalajdan içeri girmesi çok zordur. Böylece ürün ışık almayacağı için raf ömrü daha uzun olacaktır.

Bu markanın ürünleri de sertifikalı ürünlerdir.

Yağların Kullanımı

Yağlar yoğun kıvamda olduklarından dolayı cilt bakım rutininin en son adımı olarak uygulamanız gerekir.

Çünkü yağlar cildin üst katmanına oturup, bariyer gibi cildi kaplayacağı için, sonrasında uygulanan hiçbir ürün cildin alt katmanlarına nüfuz edemeyecektir.

Doğru cilt bakım sırası nasıl olmalıdır buradan öğrenebilirsiniz..

Akşam bütün cilt bakım rutininizi tamamlayıp nemlendiricinizi sürdükten sonra birkaç dakika kadar bekleyin. Sonrasında yağı en fazla 2-3 damla kadar kullanın. Yağın daha fazlası cilt tarafından çok zor emilir ve cildinize güzel bir his bırakmaz.

Hatta emilmeyen ürünler yastığınıza ve kıyafetlerinize bulaşabilir. Yani fazla yağ kullanımı sizin işinizi zorlaştırır. Zaten cildin daha fazlasına da ihtiyacı yoktur.

Üzüm Çekirdeği Yağının Riskleri

Bu yağ genel olarak ciltte problem yaratmayan ve riski olmayan bir yağdır. Tabi ki alerjiniz yok ise.

Alerjiniz olup olmadığını anlamak için yağı ilk başta kulağınıza yakın bir yerde deneyin.

24 saat yağı cildinizde bekletin. Eğer bir problem çıkarmıyorsa bütün cildinizde kullanabilirsiniz.