sivilce nasıl geçer

Sivilce Nasıl Geçer?

Yüzdeki sivilce nasıl geçer ? Sivilce, çok yaygın bir problemdir. Her yaştan insanı etkilemesine rağmen, gençler arasında en yaygın olanıdır.

Şiddetine bağlı olarak insanda duygusal sıkıntıya neden olabilir ve özgüveni yaralayabilir. Tedavi etmeye ne kadar erken başlarsanız, bu tür problemlere yakalanma riskiniz o kadar düşük olur.

5 Farklı Sivilce Türü Vardır ;

  • Roza aknesi (rozalı kızarık, yetişkin aknesi olarak bilinir)
  • Hormonal Akne (çene ve boyun bölgelerinde çıkar, regl zamanlarında görünür)
  • Kistik Akne (büyük, iltihaplı, acılı olur ve sonrasında iz bırakır)
  • İltihaplı Akne (ucu beyaz iltihap olan akneler)

Bahsedeceğim içerikler kanıtlanmıs ve her sivilce türü için uygundur. Fakat hormonal akne ve daha ciddi problemleriniz var ise önce bir doktora danışmanızı tavsiye ederim.


Sivilce nasıl geçer sorusuna gelecek olursak; 3 kısa adımda açıklayabilirim:

sivilce nasıl geçer 1

Temizle

İlk olarak en öncelik vermeniz gereken unsur cildinizi mutlaka yıkamak. Akşam cildinizi yıkamamanız sivilcelerden kurtulmanızı daha da zorlaştırır. Temizleme hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Gün içinde cildinizde bir çok toksin ve kalıntı kalıyor. Güneş kremi, fondöten ve hava kirliliğinden dolayı kalıntılar oluşuyor ve gözeneklerinizi tıkıyor.

O yüzden yatmadan önce cildinizi temizlemeden yatağa gitmeyin. Sivilceden kurtulmanız için ilk ve önemli adım budur.

Aktif İçerikli Temizleyiciler

Aktif içerikli temizleyiciler sivilceden kurtulmanız için çok yararlıdır;

SERUMLAR DIŞINDA aktif içerikleri kullanmanın en güzel yollarından biri de temizleyicinizin içinde kullanmaktır.

Hele ki cildiniz hassas, sivilceye yatkın ve serumlar size ağır geliyor ise bu yöntem sizin için en iyisi olacak. Salisilik asit (BHA) içeren temizleyiciler sivilceler için en iyisidir.

Aktif İçerikler Nedir?

Aktif içerikler; Basitçe söylemek gerekirse, aktif bir bileşen (C vitamini, Retinoidler) cilt bakımınızda o ürünün vaat ettiğini yerine getirmesine yardımcı olacak maddedir.

Nasıl Kullanmalısınız?

Aktif içerik bulunan temizleyiciyi kullanırken hemen yıkamayın. Cildinizi 30 saniye ovaladıktan sonra 5 dakika ciltte bırakın. Böylece yararlı içerikler cilt tarafından emilsin ve çalışmaya başlasın.

Tedavi Et

Sivilce nasıl geçer sorusunun ikinci ve en önemi adımına geçelim.

sivilce nasıl geçer 2

Tabiki de cildinizi sadece temiz tutarak sivilcelerden kurtulamazsınız. Mutlaka tedavi edebilmek için içerisinde aktif içerik bulunduran ürünler kullanmalısınız.

Bu içerikler ;

Niasinamid (B3)

Niasinamid (niacinamide), diğer adı B3 vitaminidir. Sivilce geçirmek için size yardımcı olabilecek bir içeriktir. Ciltteki yağı dengeleyici ve iltihap önleyici özelliktedir.

Niasinamidin aynı zamanda yara iyileştirme etkisi de vardır. En az %4 oranında kullanılan niasinamidin sivilce ve lekelerine iyi geldiği kanıtlanmıştır.

Sivilcelerden kurtulurken cildin fazla yağ üretmesinin önüne geçmeliyiz. Çünkü fazla yağ, gözeneklerimizi tıkar ve sivilceye neden olur. B3 vitamini bu konuda size yardımcı olacaktır.

Niasinamid ürün önerilerime buradan ulaşabilirsiniz..

Salisilik Asit

Salisilik asit bu savaşta çok önemli içeriklerden biridir. Ciltteki ölü hücrelerden kurtulmamızı sağlar. Cildin hem üst katmanında hem en alt katmanında rahatlıkla çalışabilir.

Yağda çözünebildiği için sivilce konusunda diğer asitlerden (AHA,PHA) daha etkilidir. Gözeneklerin en alt katmanına kadar inerek temizler.

Bütün sivilceler için çok etkili fakat, özellikle siyah nokta ve beyaz noktalarla (kapalı komedonlar) uğraşıyorsanız salisilik asit tam size göre.

Retinoidler

Sivilce nasıl geçer sorusuna en iyi cevap retinoidlerdir. Retinoidler cilt bakımının kraliçesi diyebiliriz. Uzun yıllar boyunca etkinliği kanıtlanmış içeriklerdir.

Retinoidler A vitamini türevleridir. Bunlar; tretinoin, retinaldehit (Retinal), retinol ve retinil palmitattır.

Aslında bunların hepsi aynı amaca hizmet eder. Kuvvetlilik dereceleri onları birbirinden ayırır. Retinoidler birden fazla sorunu tedavi edebilir. Fakat biz sivilceler için olan etkilerinden bahsedeceğiz.

Retinoidler ;

  • Tıkanmış gözenekleri açar
  • Yağ salgılanmasını azaltır
  • Ciltteki iltihapları azaltır
  • Pütürlü yapıdan kurtulmanıza yardımcı olur
  • Bakteri kaynaklı sivilceleri azaltır. Antibakteriyeldir.

Bu özelliklerinden dolayı retinoidler sivilce geçirmek için kullanabileceğiniz en iyi içeriklerdir.

Retinoid ürün önerilerime buradan ulaşabilirsiniz..

Benzoil Peroksit

Sivilce tedavisinde üst sıralarda yer alan önemli içeriklerden biridir. Özellikle iltihaplı sivilce konusunda en etkilisidir.

Antibakteriyel olduğu için bakteriden kaynaklı sivilceleri tedavi eder.

Çok etkili olmasına karşın yanında bazı yan etkileri de getirir. Cildinizi tahriş edip, çok kurutması mümkün.

Bir başka yan etki : çarşafları ve giysilerinizin rengini açabilir.

Kullanırken ekstra dikkat ister. Yanında iyi nem veren krem ve serumlar kullanırsanız olası yan etkilerini azaltabilirsiniz.

Azelaik Asit

Sivilcelerden kurtulma konusunda önemli içerikler arasında yer alır.

Azelaik asit cildimizde bulunan doğal bir asittir. Aynı zamanda arpa, buğday gibi tahılların içinde de bulunan doğal bir içeriktir.

Hem sivilce hem sivilce lekeleriniz için etkilidir. Özellikle kızarık sivilceler yani akne rozasea için çok etkilidir. Melanin üretimine müdahale ettiği için hiperpigmentasyonu (leke oluşumunu) önler.

Diğer içerikleri kullanamayan hassas ciltler için harika bir alternatiftir. Ciltte reaksiyon gösterme olasılığı en azdır. Hamilelikte kullanılması güvenlidir.

Sivilce tedaviniz daha etkili olsun istiyor iseniz ; retinoidlerle birlikte azelaik asidi kullanabilirsiniz.

Azelaik Asit ürün önerilerime buradan ulaşabilirsiniz..

Kükürt (Sülfür)

Kükürt; çok eskiden beri kullanılan bir içeriktir. Diğerleri kadar etkili olmasa da kükürt de sivilcelerle savaşma konusunda size fayda sağlar.

Kükürt ciltteki sivilceye neden olan bakterileri öldürür. Ciltteki yağı dengeler. Salisilik asit gibi cildin yüzeyindeki ölü tabakalardan kurtulmamıza yardımcı olur.

Kükürtlü sabunu veya kükürt maskesini rutininize eklemeniz sivilceler konusunda yardımcı olacaktır.

Koru

Nemlendir

Cildi olası su kaybından korumamız gerekli bu yüzden nemlendiricinizi atlamayın. Cildinizi nemlendirmezseniz cilt su kaybeder ve kaybettiği suyu geri kazanmak için daha fazla yağ üretir.

sivilce nasıl geçer 3

Sivilceli ciltler için en iyisi jel ya da losyon kıvamındaki nemlendiricilerdir. Ağır ya da kalın olanlara çok ihtiyacınız yok.

Sivilceli, yağlı ve diğer ciltler için nemlendirici önerilerine buradan ulaşabilirsiniz..

Güneşten Koru

Güneş; var olan sivilcelerinize temas ettiği zaman onlara zarar verecek ve cildinizde daha uzun kalmasına hatta, iz bırakmasına neden olacak.

Sivilcelerden kurtulmak amacınız ise; her gün güneş kremi sürmelisiniz!

Güneş kremi önerilerime buradan ulaşabilirsiniz..

Son Olarak;

Sivilce nasıl geçer kapsamlı bir biçimde size aktarmaya çalıştım fakat, bu adımları uygulamadan önce mutlaka kullanacağınız ürünleri cildinizde test edin. Cildinizin içeriğe alerjik reaksiyon verip vermeyeceğinizi test etmeden bilemezsiniz.

Kulağınıza yakın bir yerde veya boynunuzda ürünü küçük nokta halinde uygulayın. 24 saat sonra cildiniz bir reaksiyon göstermiyorsa ürünü kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yeni aldığınız ürünleri bir anda her gün kullanmaya başlamayın. Bunun yerine cildinize, bu ürünlere alışması için zaman verin. Zamanla cilt o içeriğe alışacak, bununla birlikte üründen maksimum verimi alabileceksiniz. Haftada 2 ile başlayıp yavaşça gün sayısını arttırabilirsiniz.

Cilt bakımında önemli olan devamlılıktır bunu unutmayın.