Micellar sular ne işe yarar?

Micellar Sular Ne İşe Yarar?

Micellar su nedir? Adına aşina olduğunuz micellar su ilk başta Fransa’da kullanılmaya başlanmıştır.

Fransa’nın sert suları nedeniyle yıkama gerektirmeyen bir temizleyici arayışına giren Fransızlar, micellar suları üretmişlerdir. Çünkü micellar sular, yüzü yıkamadan ve ovalamadan cildi temizlemenin bir yolunu sunar.

Micellar sular nedir ve doğru olarak nasıl kullanılır bir göz atalım..

Micellar Su Nedir?

Micellar su; içeriğinde “misel” molekülleri bulunan temizleyici sulardır. İçeriğindeki “misel” dediğimiz moleküller yağa tutunarak makyajı, fazla yağı ve kirleri temizler.

Micellar suların içinde nemlendirici içeriklerde bulunduğu için aynı zamanda cildi nemlendirme etkisi de vardır.

Micellar suları kullandıktan sonra mutlaka yüzünüzden arındırmalısınız. Çünkü micellar sular, zamanla ciltte irritasyona neden olacak temizleyici kalıntıları bırakır.

Micellar Suyu Faydaları

Yağı ve Kiri Temizler

Micellar suları normal temizleyiciniz olarak kullanabilirsiniz. Bu sular içerisinde temizleyici ajanlar bulundurur. Bu temizleyiciler ciltteki yağı ve kiri çözmeye yarar.

Çok kuru ve hassas cilde sahipseniz normal temizleyiciniz yerine miseller suyu kullanabilirsiniz.

Makyajı Çıkarır

Micellar suyun en yaygın kullanım alanlarından biri makyaj çıkarmaktır. Gün içinde güneş kremi ve makyaj yapıyorsanız eğer, micellar suyu temizleme adımının ilk aşaması olarak kullanabilirsiniz.

Cildinizi Nemlendirir

Micellar sular içerisinde gliserin gibi nemlendirici içerikler bulundurur. Cildinizi hem temizleyip hem nemlendirir.

Hassas Cilt Tipleri İçin Uygundur

Micellar su tüm cilt tipleri için uygundur. Fakat özellikle hassas ve rozaya eğilimli ciltlerin de rahatlıkla kullanabileceği bir temizleyicidir.

Hassas ciltli iseniz makyaj çıkarmak için, cildinizi irrite etmeyecek bir ürün arıyorsanız içeriği sade micellar sulara göz atabilirsiniz.

Micellar Su Nasıl Kullanılır?

Makyaj ve Güneş Kremini Temizlemek İçin

Pamuğa damlattığınız micellar su ile bütün makyajınızı silin. Bunu yaparken cildiniz mutlaka kuru olmalı. Pamuğu cildinize çok bastırmadan uygulama yapın. Sonrasında normal temizleyiciniz ile cildinizi yıkayın.

Temizleyicinizin Yerine

Çok kuru bir cilde sahipseniz ve temizleme jelleri cildinize sert geliyorsa micellar suyu, sabahları temizleyiciniz yerine kullanabilirsiniz. Diğer cilt tipleri için temizlemesi yeterli gelmeyebilir. Fakat kuru ciltler için uygun bir yöntemdir.

Kuru haldeki cildinizi; pamuğa damlattığınız micellar su ile silin. Yalnız sonrasında mutlaka cildinizi normal su ile arındırın. Micellar suyun ciltte kalmaması gerekiyor. Sonrasında serum ve toniklerinizi kullanabilirsiniz.

Çok Yağlı Bir Cilde Sahipseniz

Cildinizde ekstra bir temizleme adımına ihtiyaç duyuyorsanız da micellar suyu kullanabilirsiniz.

Çok yağlı bir cildiniz varsa normal temizleyicinizden önce yüzünüzü micellar su ile silin. Sonrasında normal temizleyicinizi kullanın.

Bu adım; gözenekleri tıkayan fazla yağdan daha etkili kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Sabah ve akşam bu adımı uygulayabilirsiniz.

Ciltteki Teri Silmek İçin

Gün içinde terliyorsanız terinizi silmek için kullanabilirsiniz. Ter cildinizi irrite eder, gözeneklerinizi tıkar ve fungal akne gibi cilt problemlerini tetikler. Bu yüzden terin ciltte kalmaması gerekiyor.

Terden kurtulmak için; cildinizi micellar su ile silin ve sonra duru su ile yıkayın.

Micellar Su Ürünleri

Garnier Micellar Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu

Garnier markasına ait hassas ciltlere uygun micellar suyu. Bu ürün sadece 6 içerikten oluşuyor. Tüm cilt tipleri için uygundur. Özellikle hassas cildiniz varsa rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Çok ağır makyajı çıkaracaksınız temizlemesi yeterli gelmeyebilir. Fakat hafif makyaj, güneş kremi ve ciltteki fazla kiri arındırmak için çok uygun.

İçerik

İçeriğinde miceller moleküllerine ek olarak Gliserin bulunuyor. Gliserin cildi nemlendiren doğal bir içeriktir. Hemen hemen bütün nemlendiricilerin içerisinde bulunan tüm ciltlerin dostu bir içeriktir.

Kullanımı

Kuru haldeki cildinize uygulayın. Pamuğa döktüğünüz bir miktar ürünle göz kenarlarınız dahil olmak üzere bütün cildinizi silin. Sonrasında ürünü durulayıp, temizleme jelinizi kullanın.

Bioderma Sensibio H2O Yüz ve Makyaj Temizleme Suyu

Bioderma markasına ait hassas ciltlere uygun micellar suyu. Bioderma markası bence en etkili makyaj çıkaran ve cilt temizleyen micellar sulardan biri. Suya dayanıklı olmayan makyajı çok güzel çıkarıyor.

Bütün cilt tiplerinin kullanabileceği bir ürün. Özellikle hassas ciltler için formüle edilmiş. Ayrıca içerisinde nemlendirici içerikler de mevcut. Cildinizi kurutmadan temizleyecek bir ürün.

İçerik

Temizleyici ajanlara ek olarak; Fruktooligosakkaritler, Mannitol, Ksilitol bunlar şeker molekülleridir. Cildi nemlendirmeye yararlar.

Salatalık Özü cildi hem nemlendiren hem de sakinleştiren bir içeriktir.

Kullanımı

Pamuğa döktüğünüz ürünle bütün cildinizi silin. Ürünü duru su ile arındırdıktan sonra temizleyicinizi kullanın.

Micellar Su Önerileri

Dermalex Sensitive Balance Hassas Micellar Temizleme Jeli

Dermalex markasına ait micellar jeli. Bu ürünün formülasyonu diğer ürünlere göre daha farklı. Aslında micellar ürünü ama jel kıvamında.

Normal micellar sularında olduğu gibi, pamuk kullanarak veya cildinizi silerek temizlemek istemiyorsanız bu tarz bir micellar ürününü kullanabilirsiniz.

Ürünün adından dolayı biraz kafanız karışabilir. Ürün bildiğimiz micellar su. Hafif makyaj veya güneş kreminizi çıkarmak için kullanabilirsiniz.

Temizleyicinizin yerine kullanmayın. Çift aşamalı temizliğin ilk adımı olarak kullanın, sonrasında normal temizleyici jelinizi kullanın. Sadece eğer çok kuru bir cildiniz varsa sabahları temizleyici jeliniz yerine bu ürünü kullanabilirsiniz.

İçerik

Temizleyici ajanlara ek olarak, Hyalüronik Asit cilde nemi çeken ve tutan bir içeriktir. Cilt daha dolgun ve neme doymuş hale gelir.

Pantenol cildi hem nemlendiren hem yumuşatan bir içeriktir. Cilt bariyerini onarır ve cildi sakinleştirebilir. Tüm cilt tiplerinin rahatça tolere edebileceği harika bir nemlendirici içeriktir.

Allantoin papatya bitkisinden elde edilen cildi sakinleştirici ve iyileştirici bir içeriktir.

Kullanımı

Makyajınızı ve güneş kreminizi çıkarmak için mutlaka kuru haldeki cildinize uygulama yapın. Bir pompa kadar aldığınız ürünü cildinize masaj yaparak uygulayın.

10-15 saniye kadar ovalamak yeterlidir. Ürünü su ile durulayın ve sonrasında temizleme jelinizi kullanın.

Simple Kind To Skin Micellar Water

Simple markasına ait hassas ciltlere de uygun micellar suyu. Ürünü tüm cilt tipleri kullanabilir. İçerisinde ekstra olarak cildi nemlendirip, rahatlatacak ve cilt bariyerini iyileştirecek içerikler mevcut.

Micellar suyun yanında ekstra nemlendirici özellikler istiyorsanız bu ürünü deneyebilirsiniz. Özellikle kuru ciltli iseniz çok sevebileceğinizi düşünüyorum.

İçerik

Temizleyici ajanlara ek olarak; Gliserin cildimizi nemlendirmeye yarar.      

Papatya Özü kızarık ve kaşınan cildi rahatlatır sakinleştirir.

Niasinamid cilt bariyerini onarır ve cildi nemlendirici seramidlerin üretimini arttırır.

Pantenol cildi sakinleştirir ve cilt bariyerini onarır.

Sodium Ascorbyl Phosphate c vitamininin inaktif türüdür. Antioksidandır ve kolajen üretimini destekler.

Kullanımı

Kuru haldeki cildinize uygulayın. Pamuğa döktüğünüz ürünle bütün yüzünüzü temizleyin. Makyajınızın tamamen çıktığına emin olduğunuz zaman duru ile ürünü arındırın. Ardından temizleme jelinizi kullanın.