Hydrafacial cilt bakımı nedir?

Hydrafacial Cilt Bakımı Nedir?

Hydrafacial nedir? Hydrafacial cilt bakımı çok bilinen ve popüler olan bir kozmetik cilt bakımı işlemidir. Çok nazik olması ve hemen hemen her cilt tipine rahatça uygulanabilmesi, hydrafacialı çok tercih edilen bir tedavi yöntemi haline getirmiştir.

Bu işlem acısızdır, size hemen sonuç verir ve iyileşme süresi yoktur. Yani kısacası bir cilt bakımı işleminden isteyebileceğiniz her şeye sahiptir 😀

Haydi o zaman hydrafacial cilt bakımı nedir, nasıl uygulanır ve ne gibi faydaları vardır bir göz atalım..

Hydrafacial Cilt Bakımı Nedir?

Hydrafacial; kozmetik bir cilt bakım işlemidir. Hydrafacial cihazları ile, dermatologlar veya güzellik merkezleri tarafından uygulanır.

Üç adımdan oluşan bir işlemdir. İlk olarak cilt derince temizlenir, sonrasında eksfoliye edilir ve en son cilde tedavi edici serumlar aşılanır. Bu işlem 30-60 dakika sürer.

Hydrafacial cilt bakımı diğer kozmetik işlemlerine göre daha naziktir ve anında sonuç verir. Zaten çok popüler olmasının sebebi de budur.

hydrafacial cilt bakımı 1

Eğer kimyasal peeling yaptırmak istiyorsanız ama biraz çekiniyorsanız hydrafacial işlemini yaptırabilirsiniz. Kimyasal peelinge göre daha nazik bir işlemdir . Size kimyasal peelingin daha düşük etkisini verir.

Hydrafacial işlemi sonrasında cilt soyulmaz. Uzun iyileşme süreleri yoktur. Hemen sonraki gün normal hayatınıza devam edebilirsiniz.

Ayda bir bu işlemi yaptırabilirsiniz.

Hydrafacial Faydaları

  • Sivilceleri tedavi eder
  • Kırışıklıkları azaltır
  • Lekeleri azaltır
  • Donuk ve mat cilt görünümünü tedavi eder
  • Ciltteki ölü hücreleri ve kirleri çıkarır
  • Ciltteki inflamasyonu (kaşıntı, kızarıklık) indirir
  • Siyah noktaları azaltır
  • Gözenekleri küçültür

Hydrafacial Bakımının Adımları

1- Temizlik

İlk olarak; vakum özelliği olan bir alet yardımıyla, cilde laktik asit bazlı bir ilaç enjekte edilir. Bu adım gözeneklerdeki yağı çözer ve boşaltır. Cildi sonraki aşamaya hazırlar.

2- Ekfsoliye (Peeling)

İkinci adımda gözeneklere glikolik asit ve salisilik asit enjekte edilir. Cildi eksfoliye edecek olan asitler bunlardır. Bu karışımın farklı yüzdeleri vardır. Hangi yüzde enjekte edileceğine sizin cilt tipinize, dayanıklılığına ve cilt sorununuza göre seçilir.

Glikolik asidi kullanmaktaki amaç cildin üst yüzeyindeki ölü hücrelerden kurtulmaktır. Bu ölü hücreler ciltteki donuk ve mat görüntüye neden olur.

Salisilik asit yağ bazlı olduğu için gözeneklerin en derinine kadar iner ve gözeneklerdeki her şeyi temizler.

3- Ekstrasyon ve Serum Aşılanması

Bu aşamada gözenekler açık bir şekilde olduğu için, gözeneklerdeki yağ ve kalıntılar vakumlanarak çekilir. Sonrasında cilde serum enjekte edilir. Bu serum nemlendirici içeriklere sahip bir serumdur.

hydrafacial cilt bakımı 3

En son adım olarak cilde kırmızı ışık terapisi uygulanır. Bu uygulama; cilde kırmızı ışık verilmesidir. Kırmızı ışık; ciltteki kolajen üretimini arttırır ve ciltte tahriş, inflamasyon oluştuysa onları indirmeye yardımcı olur.

İşlem bittikten sonra cildiniz ışıl ışıl parlar ve tertemiz bir hale gelir.

Hydrafacial Sonuçları Ne Kadar Sürer?

Cildiniz işlemden sonra pırıl pırıl ve tertemiz olur. Bu etki 7 güne kadar sürer. Fakat hydrafacialdan uzun süreli sonuçlar almak istiyorsanız ayda bir yaptırmalısınız.

Özel bir davetiniz veya önemli bir gününüz için cildinizin iyi görünmesini istiyorsanız, bu işlemi yaptırabilirsiniz. Özel gününüzden 1 gün öncesinde yaptırmanız yeterlidir.

Hydrafacial Kimler İçin Uygundur?

Hydrafacial cilt bakımı tüm cilt tipleri için uygundur. Özellikle çok hassas ve alerjik ciltlere bile yapılan bir işlemdir.

Hydrafacial İşlemini Kimler Uygulayamaz?

Hydrafacial cilt bakımının güvenli ve nazik bir uygulamadır. Fakat bazı durumlarda yapılmaması gerekir.

Eğer cildinizde aktif inflamasyon, şiddetli akne, kontrol altına alınmayan roza, aktif güneş yanığı ve yıpranmış bir cilt bariyeriniz var ise bu işlemi uygulamamanız gerekir.

hydrafacial cilt bakımı 2

Bu cilt sorunları geçene kadar beklenmelidir. Tamamen geçtikten sonra hydrafacial cilt bakımını yaptırabilirsiniz.

Hamilelikle uygulaması güvenli bir işlemdir. Fakat hamile iseniz kendi doktorunuzla konuşmadan işlemi yaptırmayın.

Son Olarak;

  • Sert cilt ilaçları kullanıyorsanız işlemden 3 gün önce kullanmayı bırakın.
  • Hydrafacial cilt bakımı yaptırmaya gelmeden önce makyaj yapmayın. Göz makyajı yapabilirsiniz fakat cilt makyajı yapmamanız gerekir. Zaten işlemin başında makyajınız çıkarılacaktır.
  • Cilt bakımına gelmeden önce yanınıza mutlaka güneş kremi alın. İşlemden sonra dışarı çıkmadan önce güneş kreminizi mutlaka sürmelisiniz.
  • İşlem sonrasında normal hayatınıza hemen geri dönebilirsiniz. Fakat yine de ilk birkaç gün içerisinde peeling etkili ürünlerinizi rafa kaldırın. Aha/bha ve retinoid ürünlerinizi bu süre zarfında kullanmamanız daha güvenli olacaktır.