Salyangoz Kremi Faydası Nedir? Cilt İçin Faydaları..

Salyangoz Özünün Cilde Faydaları

Salyangoz kremi faydası. Salyangoz kremi faydaları nelerdir? Yıllar içinde salyangoz toplayan işçilerin ellerinin, vücudunun diğer kısımlarına göre daha genç ve dolgun olduğu fark edilmiştir.

Bunun salyangozun özü ile ilgili olup olmadığını bulmak için, üzerinde çalışmalar yapılmıştır ve cilt için çok faydalı etkileri olduğu kanıtlanmışlardır.

Bu çalışmalardan sonra dünyada bir salyangoz çılgınlığı başladı ve hala da sürüyor.

Özellikle kore cilt bakımı ürünlerinde çok kullanılan bir içeriktir. Yaraları iyileştirmede, cildi yumuşatmada, nemlendirmede ve onarmada çok etkilidir.

Salyangoz kremi, salyangoz maskesi, salyangoz esansı, salyangoz toniği gibi farklı şekilde ürünler mevcut.

Bakalım salyangoz özü, salyangoz kremi faydalari nelerdir?

Salyangoz Özü Nedir?

Salyangoz özü; salyangozların yer çekimine meydan okumasını, diğer avcılardan korunmasını ve hızını sağlamak için ürettiği, sümüksü bir dokuya sahip kalın bir sıvıdır.

Bu özün cilt bakımında kullanılmak üzere sağlanabilmesi için salyangozlar, 14 ay boyunca özel besinlerle beslendikten sonra çiftliklerden toplanır. Sonrasında özünü elde edecek olan makinanın içine konurlar.

Bu işlemlerden sonra, elde edilen sıvı özü cilt bakım ürünlerinde kullanılacak şekilde güvenli hale getirilir. Bunun sonucunda salyangoz kremi, salyangoz esansı, salyangoz maskesi gibi ürünler üretilir.

Salyangoz özünü elde etme yöntemi, daha eski yıllarda salyangozları öldürerek yapılan bir işlemdi. Fakat yeni makinalar sayesinde artık salyangozları öldürmeden sıvıları çıkartılıyor.

Salyangoz Özünün Faydaları

Cildi Nemlendirir

İyi nemlendirilmiş cilt, sağlıklı cilt demektir. Pek çok nedenden dolayı cilt, su kaybedebilir. Yaş, yanlış ürün kullanımı, hormonal dengesizlik gibi durumlar su kaybına neden olabilir.

Salyangoz sıvısının içerisinde hyalüronik asit, glikozaminoglikanlar gibi nemlendirici içerikler bulunduğundan dolayı cildi nemlendirmeye ve ciltteki nemi hapsetmeye yarar.

Böylece cildiniz daha genç, dolgun ve nemli görünür.

Cilt Lekelerini İyileştirir

Sivilcelerden sonra oluşan ve geçmek bilmeyen lekelerden yakınıyorsanız, salyangoz sıvısı size bu konuda çok yardımcı olacaktır.

Sivilcelerden sonra oluşan lekeler, inflamasyon sonrası oluşan lekelerdir. Kendi kendilerine birkaç aya geçerler, fakat iyileşmezse kahverengi lekelere de dönebilme olasılığı vardır.

Salyangoz özü gibi çok yoğun iyileştirici etkileri olan içerikleri kullanırsanız, sivilce sonrası oluşan bu lekelerden rahatlıkla kurtulabilirsiniz.

Salyangoz sıvısı cildi yenileyip, yaraları iyileştirme özelliği olduğu için sivilce sonrası oluşan, resimdeki gibi kırmızı lekelerden daha çabuk kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Antioksidandır

Salyangoz sıvısı içerisinde antioksidan bakımından zengin E ve A vitaminleri bulundurur.

Bu vitaminler cildimize zarar veren ve yaşlanmasına neden olan serbest radikallerden cildi korur. Böylece ciltteki kolajenlerin yıkımı önlenir ve yaşlanmamız gecikir.

Cildi Sakinleştirir

Salyangoz özünün içerisinde harika bir sakinleştirici olan Allantoin maddesi bulunur.

Allantoin cildimizi sakinleştirir, kızarıklıkları indirir, iritasyonu azaltır ve hücre yenilenmesini arttırır.

Eğer cildiniz kızarık, irite olmuş bir halde ise, salyangoz özü içeren ürünlerle cildinizi sakinleştirebilirsiniz.

Kolajen Üretimini Teşvik Eder

Yaşlandıkça cilt, onu nemli tutan ve genç görünmesini sağlayan kolajen ve diğer hücreleri üretemez. Bu nedenle ciltte hasar ve kırışıklıkların oluşması daha kolay bir hale gelir.

Bu yüzden erken yaşlanmanın önüne geçmek istiyorsanız, salyangoz sıvısı gibi kolajen üretimini teşvik eden cilt bakım içerikleri kullanmalısınız.

Salyangoz sıvısı, salyangozların kendini korumasını sağlamak için üretilir. Bu yüzden sıvıları; yaraları onarmak ve korumak amaçlı bileşenlerden oluşur.

Bu bileşenler yeni cilt hücreleri ve kolajen oluşumunu tetikler. Böylece cilt dolgun ve daha az kırışık hale gelir.

Cildi Yumuşatır

Bu sıvı ciltteki nemi hapsetmeye yardımcı olacağından dolayı, cildimizdeki transepidermal su kaybını azaltacaktır.

Ciltteki su kaybı azaldığı zaman cildimiz daha yumuşak, dolgun, ve nemli hale gelecektir.,

Cildi Onarır ve İyileştirir

Salyangoz sıvısı içerisinde iyileştirici ve onarıcı manganez bulundurur. Yani bu sıvı cildinizin yenilenmesine yardımda bulunur.

Bununla birlikte ciltteki kolajen üretimini de arttır. Yeni kolajenler cildimizi onarır ve yaraları iyileştirir.

Salyangoz Özünün Yan Etkileri

Bu içerik genelde yan etki gösterme eğiliminde değildir. Fakat her içerikte olduğu gibi bu içeriğinde bazı insanlara alerji ya da yan etki yapabilme ihtimali az da olsa vardır.

Hali hazırda salyangozlara veya yumuşakçalara karşı bir alerjiniz varsa, salyangoz sıvısını kullanmaktan kaçınmalısınız.

Ürünü kullanmadan önce kolunuzun iç kısmı veya kulağınıza yakın bir yerde ürünü 24 saat boyunca bekletin. Bir problem gözlemlemediyseniz rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Salyangoz Özü Hangi İçerikle Kullanılmaz?

Salyangoz özü diğer başka içeriklerle yan etkileşim göstermez. Bu yüzden istediğiniz her türlü ürünle birlikte kullanabilirsiniz.

Özellikle retinoid ve aha/bha ürünlerinizin yanında kullanabilirsiniz. Salyangoz özü, bu içeriklerin yaratacağı tahriş ve kuruluğun önüne geçmeye yardımcı olacaktır.

salyangoz kremi faydası