aloe vera ciltteki faydaları

Aloe Veranın Cilde Faydaları

Aloe verayı çoğu yerde duyuyoruz ve bir çok ürünün içinde görüyoruz. Cilt bakımında birden fazla sorunun tedavisi için kullanılabiliyor. Peki aloe vera ciltteki faydaları nelerdir?

Aloe Vera Nedir?

Aloe vera tropikal bölgelerde bulunan ve geleneksel tıpta yüzyıllarca kullanılan bir bitkidir. Hemen hemen her yerde rahatça yetişebilen bir bitkidir. Uzun dikenli etli yaprakları vardır.

aloe vera ciltteki faydaları 1

İçini kesip açtığınızda yapışık bir jel mevcuttur. Bu jel %95 oranında su içerir. Cilt bakımında kullanılan aloe vera bitkisinin iç kısımdaki jeldir.

Aloe Vera Ciltteki Faydaları

  • İçeriğindeki aloin sayesinde; güneş yanıklarını rahatlatır
  • Cildi sakinleştirir
  • Cildi onarır
  • Antiinflamatuvardır
  • Antioksidandır
  • Yaraları ve yanıkları daha çabuk iyileştirir
  • İçeriğindeki A vitamini sayesinde kolajen üretimini hızlandırır
  • Su tuttuğu için cildin nemlenmesine yardımcı olur

Aloe Vera Ürün Önerileri

Aloe Vera Bitkisi

Direkt bitki halinde satın alıp kullanabilirsiniz. Yapraklarının birazını kesip açtıktan sonra içerisindeki jeli cildinize sürün. Her kullanışta taze koparıp kullanın.

Jeli biriktirip daha sonra kullanmak güzel bir fikir olabilir fakat bu yöntemle jel tazeliğini kaybediyor bu yüzden bu yöntemi kullanmak istemeyebilirsiniz. Ayrıca bitkiyi satın alırken güvendiğiniz bir yerden almanız daha iyi bir seçenektir.

Aloe Vera Ürünleri

Aloe verayı her kullanımda koparıp kullanmak biraz zahmetli olabiliyor ve her yeriniz yapış yapış bir hale gelebiliyor. Eğer ben bitkiyle uğraşmak istemiyorum diyorsanız iki ürün önerisinde bulunacağım.

Öncelikle, hazır aloe vera ürünlerinde her ne kadar doğal deniyorsa bile parfüm gibi içerikler kullanabiliyorlar.

Eğer amacınız hassas cildinizi sakinleştirmekse yüzünüze parfüm sürmek çokta mantıklı bir seçenek değildir. Ayrıca zaten hassas haldeki cildimize parfümlü de olsa aloe vera kullanmak, olduğundan daha da hassaslaştırabilir.

Fakat hassas ciltli değilseniz ve parfüm cildinizde problem yaratmıyorsa, her zaman dediğim gibi parfümlü ürünleri kullanabilirsiniz. Sonuçta aloe vera’nın bütün faydalarından yararlanacaksınız. Sizin kişisel tercihinize kalmış tamamen.

aloe vera ciltteki faydaları 2

Benton Aloe Real Cool Soothing Gel – Aloeveralı Ferahlatıcı Jel

Benton markasının aloe vera içerikli jel ürünü. Ürün 300 ml boyutunda. Ayrıca parfüm içermeyen bir aloe vera jeli arıyorsanız bu ürün tam size göre.

İçerik

Aloe vera %93 oranında kullanılmış.

Propandiol cildi nemlendirmeye yarayan bir içeriktir.

Ulmus Davidiana Kök Özü kore ve çinde kullanılan geleneksel tıbbi bir bitkidir. Su bağlama özelliğinden dolayı cildi nemlendirir. Neredeyse hyaluronik asit kadar iyi bir cilt nemlendiricidir. Aynı zamanda antiinflamatuvardır ve ışığa karşı koruyucudur.

Gliserin cildimizi nemlendirmeye yarayan doğal bir içeriktir.

Arginin bir aminoasittir ve cildimizi nemlendirir.

Ürün parfüm içermiyor.

aloe vera ciltteki faydaları 3

Aromatica Organic Aloe Vera Gel 300ml – Organik Aloe Vera Jeli

Aromatica markasının organik aloe vera jeli. Bu ürünle aynı dış görünüşe sahip markanın başka ürünleri de var. Karışıklık olmasın diye ürünün üzerini dikkatle okumanızı tavsiye ederim.

İçerik

Üründe % 95 oranında Aloe Vera kullanılmış

Propandiol cildi nemlendirici bir içeriktir.

Ürünün içerisinde birkaç bitki yaprağı ekstresi vardır. Melisa ve gül gibi. Yapraklar, kokulu bileşenlere sahip az miktarda uçucu yağ (%1-2) içerir. Bu yüzden uçucu yağlar parfüm etkisi gösterebiliyorlar.

Aloe Vera Nasıl Kullanılır?

Öncelikle temiz cilde kullanmalısınız. Cildinizi yıkadıktan sonra toniğinizi ve sonrasında serumlarınızı kullanın. Aloe veranın kıvamı daha yoğun olduğu için serum ve toniklerden sonra uygulayın. Sonrasında nemlendiricinizi sürün.

Aloe verayı, yaz mevsimindeyseniz ve cildinize nemlendiriciler çok ağır geliyorsa nemlendiricinizin yerine kullanabilirsiniz.

Özet

Aloe vera ciltteki faydalarını tüm cilt tiplerinin seveceğini düşünüyorum. Fakat özellikle antiinflamatuvar ve cildi sakinleştirici özelliklerinden dolayı hassas ciltli iseniz gerçekten şans vermeniz gereken bir içerik.