göz altı morlukları nasıl geçer

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

Göz altı morlukları neden olur? Göz altı morlukları tedavi etmesi zordur ve komplikedir. Çünkü her göz altı morluğu aynı değildir ve oluşmasının nedenleri farklıdır. Göz altı morlukları birden fazla neden dolayı oluşabilir.

Genetik bir durum olsa da, göz altı morluklarını kontrol altına alacak ve görünümü azaltacak yöntemler mevcuttur. Ancak öncelikle göz altı morluklarının neden ve ne gibi durumlarda ortaya çıktığını kavramamız gerekir.

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Göz altı morlukları genelde genetiktir. Ailenizdeki bir kişide varsa sizde de olma olasılığı yüksektir. Bunun dışında, koyu tenli bireylerde sıklıkla görülebilen bir durumdur.

Göz altı morlukları, yaşlanmadan ve güneş ışınlarının verdiği zarardan dolayı da oluşabilir.

Göz altı morluklarınızı geçirin

Birazdan bahsedeceğim yöntemlerle göz altı morluklarının görünüşünü büyük ölçüde azaltabilir ve daha da kararmasını önleyebilirsiniz.

Peki; göz altı morlukları nasıl gider?

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

1- Güneşten Koruyun

Göz altlarında karartıdan kurtulmak için yapabileceğiniz ilk ve en etkili adım güneşten korumaktır.

Güneş kremi hem mevcut koyulukların daha da artmasını hem de oluşmasını engelleyecektir. Özellikle renkli güneş kremleri lekeler için çok iyidir.

Renkli güneş kremlerinin içerisinde özel güneş filtresi olan demir oksit içerir. Bu demir oksit görülebilir güneş ışıklarından ve bilgisayarların yaydığı mavi ışıktan cildi korur. Bu da morlukların daha inatçı ve kalıcı olmasını engeller.

Göz kenarlarınız miliaya meyilli ise yağsız güneş kremlerini tercih edin. Göz altlarınız çok hassas ise mineral güneş kremlerini tercih edin.

Bunun dışında normal bir güneş kremini göz altınıza sürebilirsiniz. Gözlerinizde yanma batma olmadığı sürece sorun yok demektir.

2- Gözlerinizi Ovmayın

Göz kenarındaki deriler çok incedir. Bu yüzden göz kenarlarını ovarsanız o bölge çok çabuk tahriş olur. Tahriş olduğu zaman sonrasında cilt daha fazla kararır. Bu döngü böyle gider.

3- Yeteri Kadar Uyuyun

En az 7 saat kadar uyumak cilt sağlığı için çok önemlidir. Eğer geceleri yeteri kadar uyumuyorsanız bu bahsettiğim yöntemlerin hiçbiri göz altı morluklarından kurtulmanız konusunda yeteri kadar etkili olmayacaktır.

Bu yüzden her gün 7-9 saat arası uyku çok önemlidir.

4- Kafein

Kafein antioksidandır. Antioksidanlar güneşin sebep olduğu zararları tersine çevirir. Bu yüzden göz altılarına kafein kullanarak karartıların daha yoğun olmasının önüne geçebilirsiniz.

Ayrıca kafein kan damarlarını sıkıştırmaya yardımcı olur. Böylece göz altındaki ödemleri indirmeye ve karartıların görünüşünü hafifletmeye yardımcı olur. Kafein içerikli göz kremlerine veya serumlara göz atabilirsiniz.

5- Arbutin

Arbutin çok etkili ve narin bir leke açıcıdır. Özellikle kahverengi lekeler konusunda en etkili içeriklerden arasında yer alır. Çok hassas bir göz çevresine sahip değilseniz arbutini göz altlarına kullanabilirsiniz.

6- Niasinamid

Niasinamid leke açmak konusunda çok etkili biri içeriktir. En az %4 oranında kullanılan niasinamid lekeleri açmak konusunda çok başarılıdır.

Göz altlarınıza yüzdesi düşük bir niasinamid serumu kullanabilirsiniz. %4-5 oranında bir niasinamid serumu bu iş için uygundur.

7- Meyan Kökü

Meyan kökü de cilt lekelerini açmak konusunda etkilidir. Hem deride tahriş varsa onu azaltacaktır hem de lekeleri açmaya yardımcı olacaktır.

Marudem Anti Blemish Skin Brightening Serum

Mesela bu tarz bir leke açıcı serumu kullanabilirsiniz. Ürünün içeriğinde hem niasinamid, hem arbutin hem de meyan kökü mevcut. Tek ürünle birden fazla leke açıcı içeriği aynı anda kullanmış olursunuz.

Bunlar dışında içeriğinde başka bir sürü nemlendirici aminoasit ve pantenol bulunan bir serum. Yüze ve göz altlarınıza her akşam kullanabilirsiniz.

!!!! “Şimdi bahsedeceğim ürünler hassas göz çevresine sahip kişiler için uygun değildir. Göz çevrenizi tahriş edecek bir harekette bulunursanız sonrasında lekelerin daha da artmasına sebep olabilirsiniz.

Bu yüzden açıklayacağım bu içerikleri kullanırken çok dikkatli olmalısınız.

8- Retinoidler

A vitamini türevleri olan retinoidler yeni hücre oluşumunu sağlarlar. Bu sayede göz altındaki morlukların görünüşünü azaltabilirsiniz.

Fakat retinoidler güçlü içeriklerdir. Bu yüzden göz çevrenize uygularken dikkatli uygulamalısınız.

Özellikle çok hassas göz çevresine sahipseniz retinoidleri göz kenarlarınıza uygulamayın.

Retinol ürünlerinizi gözünüze uygulama yapacaksınız resimde gösterdiğim şekilde bir yol izleyebilirsiniz;

Çok az miktarda ürünü alıp, göz kemiğinizi takip ederek uygulama yapın. Zaten uyguladığınız ürün deride hareket edip ilerleyecektir ve bütün göz kenarlarınız üründen yararlanacaktır. Ürünü gözünüzün içine kadar getirmenize gerek yok.

Retinil palmitat veya retinol daha nazik olduğundan dolayı, bu iş için en uygun olan formlardır. Retinil palmitat ve retinol ürün önerilerine buradan ulaşabilirsiniz..

The Inkey List Retinol Eye Cream

Veya bunun gibi retinollü bir göz kremi kullanabilirsiniz. Nemlendirici içerikleri olan güzel bir göz kremi. Üründe %3 vitalease retinol kullanılmış. Bu, stabile edilmiş ve yavaş salınan bir retinol formudur. %0.09 retinole eşittir.

Göz çevreniz için güvenli bir seçenektir. Eğer hassas göz çevresine sahipseniz bu tarz bir krem alıp deneyebilirsiniz.

9- Aha Pha

Alfa hidroksi ve Poli hidroksi asitler göz çevrenizdeki karartıları azaltmaya yardımcı olacaktır. Fakat bu içerikler de güçlüdür ve göz çevrenizi tahriş edebilir. Hassas göz çevresine sahipseniz uygulamanızı tavsiye etmem.

Alfa hidroksi asitlerden mandelik asit , daha nazik olduğu için göz çevresi için en uygunudur.

By Wishtrend %5 Mandelic Acid

Yüzdesi düşük bunu gibi bir mandelik asit toniği güzel bir seçenektir. Mandelik asit nazik olduğu için göz altlarına daha uygundur. Ürünü çok az miktarda kulak çubuğuna alıp, yukarıda gösterdiğim şekilde göz kenarlarınıza sürebilirsiniz.

Pha asitler ise alfa hidroksi asitlerin uzaktan akrabalarıdır ve daha nazik olanlarıdır. Leke konusunda pha asitler de çok başarılıdır. Güneşe olan hassasiyetinizi arttırmazlar.

Bu yüzden daha narin bir göz çevreniz var ise ve güneş kremi kullanmayı atlayan biriyseniz, pha’ler sizin için daha iyi seçeneklerdir.

The Inkey List Pha Toner

The inkey list markasına ait PHA toniği. İçeriğinde hem pha hem de niasinamid olan bir tonik. İki leke açıcı içeriği aynı anda kullanabilirsiniz. Bu ürün yukarıdaki ürüne göre daha naziktir.

Kulak çubuğuna döktüğünüz toniği göz çevrenize çok getirmeden uygulama yapın.

Ayrıca cildiniz içinde kullanabileceğiniz güzel bir pha toniği. Ciltteki lekeleri azaltır, ölü hücrelerden kurtulmanızı sağlar, kolajen üretimini destekler ve antioksidandır.

10- C Vitamini

C vitamini harika bir antioksidan olmasının yanında cilt rengini açmak konusunda çok başarılıdır. Fakat c vitaminini de göz altına kullanırken çok dikkatli olmalısınız.

Hassas göz çevreniz varsa önermiyorum.

11- Lazer Tedavisi

Lazer tedavisi özellikle koyu lekelerden kurtulmak konusunda en etkili kozmetik cilt bakımı yöntemlerinden biridir. Dermatoloğunuzla konuşarak lazer tedavisinin sizin için uygun olup olmayacağını öğrenebilirsiniz.