Sırttaki Sivilceler Nasıl Geçer? Ürün Önerileri

Sırttaki Sivilceler Nasıl Geçer?

Sırttaki Sivilce Nasıl Geçer? Sırttaki sivilce dahil vücuttaki sivilceler, çoğu kişinin yakındığı bir cilt problemidir. Şahsen benim de uzun seneler boyunca başa çıkmaya çalıştığım problemler arasındaydı.

Sırtımda olmakla birlikle omuz ve kollarımın üstünde de birçok sivilce mevcuttu. Zamanında çok, ama yanlış yöntemler denemiştim ve sonuç alamamıştım.

Fakat doğru yöntemleri öğrenip uyguladıktan sonra sırt ve vücut sivilceleri, artık benim için sorun olmaktan çıktı.

Bu yazımda sizlerle sırttaki sivilceler nasıl geçer onu anlatacağım. Kendi deneyimlerime dayanarak ve araştırmalarım sonucu, edindiğim en etkili yöntemleri sizinle paylaşacağım..

Sırttaki Sivilce Neden Olur?

Sırttaki ve vücuttaki sivilcelerin birden fazla nedeni bulunabilir. Bunlar;

  • Sivilceye yatkın bir cilde sahip olmak
  • Cildi yeteri kadar temizleyememek
  • Hormonal değişimler
  • Hamilelik
  • Çok terleme
  • Dar kıyafetler giymek
  • Kullandığınız saç ürünleri
  • Beslenme

Sırttaki sivilcelerin aslında cilttekilerden çokta bir farkı yoktur. Gözeneklerimizin tıkanması, hormonlardan veya genetikten kaynaklı vücutta fazla yağ salgılanması ve vücudumuzdaki bakteri oluşumu gibi faktörler sivilceye sebebiyet verebilir.

Yüzümüz ile vücudumuzdaki sivilcelerin farkı; vücuttaki yağ bezelerinin daha geniş ve daha fazla olmasıdır. Bu yüzden bu sivilceler daha fazla olabilir ve leke bırakmaya daha meyillilerdir.

Bunu dışında sırttaki sivilceleriniz aslında sivilce değil fungal akne olabilir. Genelde bu ikisini ayırt etmek biraz güçtür. Bu problem ile uğraşıyorsanız bir doktora göstermenizi öneririm.

Sırttaki Sivilce Nasıl Geçer?

Sırttaki sivilce lekeleri dahil olmak üzere, sırtta ve vücuttaki sivilcelerden nasıl kurtulacağınıza geçelim;

Nazik Vücut Jeli Kullanın

Nemlendirici etkili, çok köpürmeyen ve nazik vücut jelleri kullanmanız sırttaki sivilcelerden kurtulmanıza yardımcı olur.

Sabun, taneciklere sahip veya çok fazla köpüren vücut jelleri cilt bariyerinizi yıpratmaya sebebiyet verebilir. Cilt bariyeri yıpranırsa var olan sivilceler daha da fazlalaşır. Bunu istemiyoruz.

Bioderma Atoderm Gentle Shower Gel

Bioderma markasına ait sabun içermeyen bu duş jeli her cilt tipine göre uygundur. Cilt bariyerini yıpratmadan güzelce temizleyen bunun gibi bir duş jeli kullanabilirsiniz.

Ürün çok fazla köpürmüyor bu aklınızda bulunsun. Köpürmemesi sizin yararınıza olacak 😀 Bu yüzden köpürtmek için çok fazla ürün kullanmanıza gerek yok.

Cildi nemlendirecek gliserin ve sivilcelerinizi azaltmaya yardımcı niasinamid bulunuyor. Boyutu 1 litre. Duş jellerine göre gayet büyük. Uzun süreli kullanabilirsiniz.

Fiziksel Peelingten Kaçının

Tanecikli peelingler, kese, kahve gibi cildi fiziksel olarak eksfoliye eden unsurlar cildi irrite eder ve cilt bariyerini zayıflatır. Cildi ovalamak psikolojik olarak kendimizi çok iyi hissettirse de, aslında sivilceleri daha da çoğaltır.

Bu yüzden cildi sert tanecikli ürünlerle veya kese ile ovalamayın. Bunun yerine başka tedavi yöntemleri tercih etmemiz gerekiyor.

Bu noktada ne yapacağım diyorsanız yardımınıza kimyasal peeling koşuyor.

Salisilik Asit

Salisilik asit kimyasal peeling etkilidir ve sivilceler konusunda en etkili asit türüdür. Vücudunuzun diğer kısımlarındaki sivilceler ve fungal akne için de salisilik asidi kullanabilirsiniz.

Bu asit yağ bazlı olduğu için tıkanmış gözenekleri açıp, ölü hücreleri dışarı atacak ve vücuttaki yağ dengesini ayarlayacaktır. Bu özellikleri salisilik asidi harika bir sivilce karşıtı yapar.

Sırttaki Sivilce Nasıl Geçer?

La Roche Posay Effeclar Mikro Peeling Jel

La Roche Posay markasına ait %2 salisilik asit içeren vücut ve yüz yıkama jeli. İçeriğindeki salisilik asidin cilt tarafından emilip çalışmaya başlaması için ürünü en az 5 dakika boyunca ciltte bekletmelisiniz. Yoksa ürünün yararını göremezsiniz.

Bu ürünü 2 şekilde kullanabilirsiniz;

  • Duş jeliniz olarak kullanabilirsiniz. Duşta ürünü uyguladıktan sonra 5 dakika kadar bekleyin ve sonrasında yıkayın.
  • Duşta beklemek istemiyorsanız, duşa girmeden önce de kullanabilirsiniz. Biraz ıslattığınız sırtınızı veya nerenizde sivilce varsa o kısma ürünü ince bir tabaka halinde sürün. 5-10 dakika kadar bekleyin ve sonrasında duşta arındırın.

Ürün hem vücut hem yüz jelidir. Fakat eğer hassas bir cildiniz varsa ürünü yüzünüzde kullanmanızı önermiyorum çünkü içerisinde mentol var. Mentol hassas ciltleri irrite edebilir.

Bunu dışında eğer hali hazırda salisilik asit içeren tonik veya serumunuz varsa onu da, vücudunuza sürüp beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.

Fakat %2 oranında olmasına dikkat edin. Çünkü vücut derimiz yüzümüze göre daha kalın olduğu için sonuç görmek istiyorsak, güçlü ürünler kullanmalıyız.

Benzoil Peroksit

Benzoil peroksit, sivilceler için en etkili cilt bakım içerikleri arasındadır. Sivilceleri hem azaltır hem de önlemeye yarar.

Ciltteki yağı kontrol eder, inflamasyonu indirir ve bakterileri öldürür. Fakat bu güzel özelliklerinin yanı sıra, kıyafetlerin rengini açar ve cildi çok kurutup, irrite edebilir.

Bu yüzden benzoil peroksit içeren jel veya kremleri ciltte uzun süre bekletmemek daha güvenlidir. Sorunlu bölgeye sürüp 5-6 dakika bekledikten sonra yıkamanız yeterlidir. Benzoil peroksit yine de cildinizde çalışmaya devam edecektir.

Kozmetik ürünleri kapsamında benzoil peroksit içeren ürün maalesef Türkiye’de yok. En azından ben bulamadım. Eczanede satılan benzoil peroksit kremleri mevcut. Fakat bunlar ilaç kategorisinde olduğu için doktorunuzdan onay almadan sakın kullanmayın.

Retinoidler

Retinoidler (A vitamini) sivilceleriniz ve sivilce lekeleri için etkili içerikler arasında yer alır. Özellikle leke bırakan sivilce türüne sahipseniz retinoidler size bu konuda yardımcı olacaktır.

Doa Kozmetik Retinal Krem

Retinal kozmetik kapsamında satılan en güçlü retinoid türüdür. Vücut derimiz cildimize göre daha kalın olduğundan dolayı, daha güçlü içerikler kullanmamız gerekir. Bu iş içinde retinal en uygun formdur.

Doa kozmetik markasına ait %0.05 içeren retinal kremini vücut, sırt sivilce ve sivilce lekeleri için kullanabilirsiniz. 2 nohut tanesi kadar ürün sırtınız için yeterlidir.

Bu serinin iki farklı ürünü de mevcut. %0.025 olanı daha az güçlü, %0.1 olan yüzdesi ise en güçlü olanı. Bu bahsettiğim ürün ise tam ikisinin ortasında. Kendi sivilcelerinizin yoğunluğuna göre kararınızı verin.

Cildi Her Gün Nemlendirin

Cildi nemli tutmak cildimizi nem bariyerinin sağlığı açısından çok önemlidir. Vücudumuzu sert ürünlerle yıkayıp, üzerine de nemlendirmezsek cildimizin koruyucu yağını kaybederiz.

Bunu sonucunda cilt daha fazla yağ üretmeye başlar ve bu da daha fazla sivilce oluşumuna neden olur. Bu yüzden komedojenik olmayan bir nemlendirici ile her gün bütün vücudunuzu nemlendirin.

Cerave Nemlendirici Losyon

Cerave markasına ait komedojenik olmayan, yani gözenekleri tıkamayan bu losyon vücut ve sırt sivilceleri için güvenlidir. Bu ürün losyon kıvamında, çok kolay emilen harika bir vücut ve yüz nemlendiricisi.

Belki kuru ciltlilere biraz hafif gelebilir fakat bunun dışında her cilt tipine uygundur.

Sıcak Duşlardan Kaçının

Sıcak su ile duş almak derimizi için hiç sağlıklı değildir. Çünkü sıcak su cilt bariyerimize zarar veren en önemli unsurlardan biridir. Sağlıksız bir cilt bariyeri ise daha fazla problem demektir.

Bu yüzden hem yüzümüzü hem de vücudumuzu yıkarken mutlaka ılık su kullanmalıyız.

Fungal Akne İçin Kepek Şampuanı Kullanın

Eğer vücudunuzdaki sivilceler fungal akne türü ise kepek şampuanları fungal akneyi geçirmek konusunda çok etkililerdir.

Fungal akneyi ve kepeği oluşturan maya aynı olduğu için tedavi yöntemleri de aynıdır. Fungal akne normal sivilce gibi değildir ve tedavi yöntemi daha farklıdır. Rengi kırmızıdır ve kaşıntılıdır.

Fungal akne ile sivilceyi nasıl ayırt edeceğinize ve etkili ürün önerilerine buradan ulaşabilirsiniz..

Terli Giysilerinizden Hemen Kurtulun

Yukarıda bahsettiğim gibi terde vücut sivilcelerine neden olan faktörlerden biridir. Bu yüzden spor yaptığınız veya terlemenize neden olan bir aktivite yaptığınız zaman, terli kıyafetlerden olabildiğince hızlı kurtulun veya vücudunuzu yıkayın.

Çok Sıkı Giysiler Giymeyin

Ciltte sürtünme, vücut sivilcelerinin başlıca nedenleridir. Mesela çok sıkı giysiler giymek, sırt çantası taşımak veya yoga matına yatmak gibi sebepler sürtünmeye, bu da gözeneklerimizin tıkanmasına ve sivilce oluşmasına sebebiyet verir.

Derimizin sürtünerek irrite olmamasına ve gözeneklerimizin tıkanıp sivilce oluşturmamasına dikkat etmeliyiz.

Normal giysilerin yanı sıra özellikle yatarken, cildi sarmayacak bol giysiler tercih etmelisiniz.

Havlularınızı ve Çarşaflarınızı Sık Değiştirin

Havlularımız ve çarşaflarımızda uzun süre kullanıldığı zaman bakteri oluştururlar. Bu bakteriler cildimize geçip sivilce oluşumuna neden olabilir. Bu yüzden kullandığınız havlu ve çarşaflarımızı haftada 1 kere değiştirmeye özen gösterin.

Sorunuz varsa veya kendi deneyimlerinizi paylaşmak isterseniz yorumlar bölümünde belirtebilirsiniz.. 😀