kuşburnu yağı

Kuşburnu Yağının Cilde Faydaları

Yağlar içlerinde bir sürü yararlı vitamin bulundururlar. Aynı zamanda cilt bariyerimizin sağlığını korumak konusunda da çok başarılılar. Bu sebeplerden dolayı yağlar cilt bakımında hem nemlendirici hem de tedavi edici olarak kullanılırlar.

Son 5 yıldır çok popüler hale gelen, aynı zamanda bütün cilt tiplerinin sevebileceği ve rahatça kullanabileceği bu yağın faydaları hakkında konuşalım..

Kuşburnu Yağı Nedir?

Kuşburnu bitkisinin kırmızı meyvelerinin içinde çekirdekler bulunur. Bu çekirdeklerin toplanıp pres yöntemi ile yağını çıkardıktan sonra oluşan yağ kuşburnu yağıdır.  Bu yağ çok yoğun sarı bir renge sahiptir.

kuşburnu yağı 1

Bu yağ linoleik asitçe zengindir. Yani hafiftir ve cilt tarafından çabuk emilir. Ayrıca bir çok yararlı esansiyel yağ asitleri içerir.

Kuşburnu yağı bütün ciltlerin kullanabileceği bir yağdır, fakat özellikle akneli, yağlı ve yaşlanan ciltlere göredir. Çünkü içinde doğal olarak a vitamini vardır ve çok rahat emilir.

Aynı zamanda komedojenik oranı 5 üzerinden 1’dir. Yani gözenekleri tıkama ihtimali çok düşüktür. İçerisindeki a vitamini hem sivilceye iyi gelecektir hem erken yaşlanmanın önüne geçecektir.

Bu yağ, a vitamininin türevleri olan retinoidler kadar güçlü değildir fakat onların faydalarını size uzun süreli kullanımlar sonucu verir.

Kuşburnu Yağının Faydaları

  • Sivilceleri azaltır
  • Kolajen üretimini arttırır
  • Cilt lekelerini azaltır
  • Cildi yumuşatır
  • Ciltteki pütürleri azaltır
  • Cildin yağını dengeler
  • Cilt bariyerinin daha hızlı iyileşmesini sağlar

Kuşburnu Yağını Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Bu yağı satın alırken özellikle %100 soğuk sıkım olmasına dikkat edin. Yağın soğuk sıkım olması demek bütün yararlı vitaminlerin, yağın içinde kalması demektir. Yağ vitamin ve mineralce zengin kaldığı zaman, size maksimum düzeyde fayda sağlayacaktır.

Ayrıca %100 kuşburnu yağı olmasına da dikkat edin. Bazı ürünlerde içerisine başka yağlarda karıştırabiliyorlar. Bu yağlar genelde düşük kalitede oluyor veya bazıları koku verme amacı olan esansiyel yağlar oluyor. Cildinizin istenmeyen bir reaksiyon vermemesi adına bu adıma mutlaka dikkat edin.

kuşburnu yağı 2

%100 kuşburnu yağının rengi altın sarı/turuncu tonlarındadır. Tonu markadan markaya göre değişebilir fakat saf olanları bu tonlardadır.

Kuşburnu Yağı Ürün Önerileri

Bodivi Organik Saf Kuşburnu Çekirdeği Yağı

Bodivi markasına ait 30 ml boyutundaki organik kuşburnu yağı. Ürün %100 kuşburnu yağından oluşuyor ve soğum sıkım yöntemiyle elde edilmiş.

Yağları satın alırken ürünlerin cilt için güvenli olduğundan emin olmalıyız. Bu açıdan ürünlerin sertifikalı ve saf olması çok önemlidir.

Ürünün sitesinde Soil Association organik sertifikasına sahip olduğu belirtilmiş. Bu marka organik gıdaları da sertifikalandıran ingiltere tescilli bir yardım kuruluşudur.


kuşburnu yağı 3

NUKA Defne Essencia Organik Kuşburnu Çekirdeği Yağı

Nuka markasına ait kuşburnu yağı. Ürün 30 ml’dir. %100 kuşburnu yağıdır ve soğuk sıkım yöntemiyle elde edilmiştir.

Ürünün sitesinde organik tarım sertifikasına sahip olduğunu fotoğraflarla belgelemişler. Dilerseniz sertifikayı kendi sitesinden inceleyebilirsiniz.

Kuşburnu Yağının Yan Etkileri

A vitaminine alerjiniz yoksa bu yağ bir yan etki yaratmaz. Genellikle tüm cilt tipleri için uygundur.

Fakat yine de yağı kullanmadan önce kulağınıza yakın bir yerde test etmenizde fayda var. Küçük bir nokta halinde yağı kulağınıza yakın bir yere uygulayın.

24 saat geçtikten sonra eğer cildiniz bir reaksiyon göstermiyorsa rahatlıkla bütün yüzünüze kullanabilirsiniz.

Kuşburnu Yağı Kullanım Önerileri

  • Antioksidan özelliğinden dolayı sabah c vitamininizden sonra kullanabilirsiniz. Böylece ikisinin birlikte kullanımı antioksidan etkinliklerini arttıracaktır.
  • Cilt lekeleri, sivilceler, ciltteki yağı dengelemek, cildi nemlendirmek ve erken yaşlanmanın önüne geçmek için kullanabilirsiniz. Akşam cilt bakımınızın son adımı olarak 2-3 damla kadar bu yağı bütün cildinize uygulayın. Yağları hangi sırayla uygulayacağınızı bilmiyorsanız buraya tıklayın..
  • Eğer cilt bariyerinizi yıprattıysanız bu yağ daha hızlı iyileşmesini sağlayacaktır. Cildinizi temizledikten sonra nemlendiricinizi sürün, sonra bu yağdan 2-3 damla uygulayın. Bunu sabah akşam tekrarlayın. Böylece cilt bariyeriniz daha hızlı toparlanacaktır.
  • Retinoidleri kullanamayacak kadar çok hassas bir cildiniz var ise bu yağı tercih edebilirsiniz. Size retinoidler kadar hızlı sonuç vermeyecektir fakat uzun süreli kullanım sonucu size a vitamininin faydalarını sağlayacaktır.
  • Retinoid ürününüzün yanında kullanabilirsiniz. A vitamininden iki kat etki almak istiyorsanız retinoid serumlarınızla aynı rutinde veya retinoid kullanmadığınız gün bu yağı kullanabilirsiniz.