Kükürt Nedir? Cilde Faydaları

Kükürdün Cilde Faydaları

Kükürt nedir? Kükürt faydaları. Akne tedavisi ürünlerinin içerisinde yaygın olarak bulunan kükürt, çok eskiye dayanan tedavi yöntemidir.

Kükürt; tarih boyunda birçok tıbbi amaç için kullanılmıştır fakat artık çok fazla kullanılan bir içerik değildir. Çünkü akne tedavisinde daha çok popüler olan içerikler onun yerini almıştır.

Fakat kükürdün popülerliğini kaybetmesi, onu iyi bir akne tedavisi aracı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bakalım cilt bakımında kükürt ne ise yarar?

Kükürt Nedir?

Diğer adı sülfür olan kükürt; kayalarda ve minerallerde bulunan doğal bir elementtir. Aynı zamanda bu içerik vücudumuzun amino asitlerinde, vitaminlerinde, cildimizde ve saçımızda da bulunur. Sarı renklidir ve güçlü bir kokuya sahiptir.

Hafif-orta şiddetli sivilceleri geçirmek konusunda çok başarılıdır. Fakat daha yoğun sivilceler konusunda kükürdün etkinliği birazcık zayıf kalabilir. Yine de sivilceleri geçirmek konusunda etkili içerikler arasında yer alır.

Sivilcelerden nasıl kurtulacağınızla ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz..

Kükürdün Faydaları

  • Sivilceleri azaltır
  • Ciltteki yağı dengeler
  • Ölü hücreleri ciltten atar (eksoliye eder)
  • Antibakteriyeldir
  • Ciltteki kızarıklıkları ve kaşıntıları indirir
  • Fungal akneyi azaltır

Kükürt Hangi Ciltler İçin Uygundur?

Kükürt , salisilik asit gibi diğer güçlü akne tedavi içeriklerine göre daha naziktir. Bu yüzden daha çok hassas ve akneye eğilimli ciltler için uygundur.

Eğer sivilceleriniz varsa ve diğer güçlü akne tedavisi içeriklerini kullanamıyorsanız, kükürt sizin için iyi bir alternatiftir.

Ayrıca yağlı ve karma ciltler için de ciltteki yağı dengelemek için kullanılabilir. Karma ciltler sadece T bölgelerine uygulayacak şekilde kullanabilirler.

Kükürdün Yan Etkileri

Kükürtün çok bilinen bir yan etkisi yoktur. Sadece cildi çok kurutabilir. Bu yüzden kuru ciltler kullanacaksa dikkatli kullanmalı.

Bunun yanında kokuya karşı hassasiyetiniz varsa kükürdü kullanamayabilirsiniz. Çünkü çok ağır, bozulmuş yumurta kokusuna sahiptir.

Kükürt Ürünleri

Kükürt Sabunları

Kükürt sabunları cilt temizleyicinizin yerine kullanmak için çok uygundur. Sivilcelerinizden kurtulmak için kükürdü sabun olarak kullanabilirsiniz.

Özellikle hassas ciltli iseniz kükürdü sabun şeklinde kullanmak, iyi bir yöntemdir. Çünkü sabunlar, ciltte çok fazla bekletilmeyeceği için hassas ciltlerde yan etki yaratma olasılığı da bir o kadar düşük olacaktır.

Kükürt Nedir? Kükürt Sabunları

Moos Kükürtlü Sabun

Moos markasına ait 100 gr boyutundaki kükürtlü sabun. Ürünün içerisinde %3 oranında kükürt bulunuyor. İçerisinde parfümde mevcut fakat yıkanan bir ürün olduğu için hassas ciltlere problem çıkaracağını düşünmüyorum.

Ayrıca içeriğindeki salisilik asit sivilcelerinizi azaltmak konusunda size ekstra yardımcı olacaktır.

Misbahçe Kükürtlü & Ardıç Katranlı Sabun

Misbahçe markasına ait 170 gr boyutundaki kükürt sabunu. Ürünün içerisinde sadece kükürt, ardıç ve zeytinyağı vardır.

Cildiniz kuru ise içeriği sade bu kükürt sabununu tercih edebilirsiniz. Üsteki sabunun içerisinde salisilik asit bulunduğu için kuru ciltleri biraz fazla kurutabilir.

Kükürt Sabunu Kullanımı

Kükürt sabunu nasıl kullanılır? Kükürt sabunlarını; haftada 2 gün akşam temizleyicinizin yerine kullanın. Sabunu elinizde köpürtüp 30 saniye boyunca cildinizi masaj yaparak temizleyin. İsterseniz durulamadan önce 1-2 dakika cildinizde bekletebilirsiniz.

Kükürt sabunları cildi kurutabildiği için haftada 2 gün kullanmak yeterlidir. Daha fazlası cildinizi gerginleştirebilir.

Yalnız kükürt sabununu kullanırken diğer sert ürünlerinizi aynı rutinde kullanmamanız daha iyi olur. Sadece nemlendirici, onarıcı etkili ürünlerinizi ve nemlendirici kreminizi kullanın.

Kükürt Maskesi

Kükürt maskeleri yağlı ve karma ciltler için daha uygundur. Ciltte bekletileceği için etkisini daha fazla alırsınız.

Omega Skin Lab Sulfur Mask (Kükürt Maskesi)

Bunun gibi bir kükürt (sülfür) maskesi kullanabilirsiniz. Cildin kurumasını önlemek için nemlendirici içerikler koymuşlar.

Ürünün içerisinde parfüm bulunuyor. Hassas ciltli iseniz ve parfüm cildinizde yan etki yaratıyorsa önermiyorum. Onun dışında parfüm korkulacak bir içerik değildir.

Kullanım

Cildinizi temizleme jeliniz ile yıkayın. Sonrasında bu maskeyi bütün cilde ince bir tabaka halinde sürün.

Göz, burun ve dudak kenarlarına sürmekten kaçının. Bu bölgeler hassas olduğu için irrite olmaya daha yatkındır.

Maskeyi ciltte 15 dakika kadar bekletmeniz yeterlidir. Sonrasında ılık su ile durulayın.

Bölgesel Tedavi İçin

Kükürdü sadece sivilceli bölgelerinize kullanmak istiyorsanız bölgesel olarak uygulama yapabilirsiniz.

The İnkey List Succinic Acid Acne Treatment

Bu ürün sadece bölgesel uygulama yapmak içindir. Birkaç tane sivilceniz varsa ve sadece o sivilceleri tedavi etmek istiyorsanız bu ürünü deneyebilirsiniz.

Ürünün içeriğinde %2 kükürt bulunuyor. Ayrıca sivilceleri tedavi etmek için çok etkili olan %2 süksinik asit ve %1 salisilik asit bulunuyor.

Kükürdün yanında, diğer etkili sivilce kurutan içeriklerden de faydalanabileceksiniz.

Kullanımı

Ürünü tonik ve serumlarınızdan sonra, nemlendiricinizden önce uygulayın. Bir miktar aldığınız ürünü sivilceli bölgenize uygulayın. 1-2 dakika kurumasını bekledikten sonra nemlendiricinizi uygulayın.