Bakuchiol Nedir?

Cilt bakımında en iyi içeriklerden olan bakuchiol ile tanışın. Bu doğal içeriğin bu kadar popüler olmasının tabiki de bir nedeni var.

Yaşlanma geciktirici ve cilt gençleştirici özellikleri sayesinde cilt bakımı rutininizde mutlaka bulunması gereken doğal bir içeriktir.

Bakuchiol: Retinolün Alternatifi Olan Bu İçerikle Tanışın!

Bakuchiol diğer bilinen adıyla “retinolün doğal alternatifi”, cildi hassaslaştırmaz ve bu da onu en hassas ciltler için harika bir alternatif yapar.

Bu doğal içeriğin kırışıklıkları azalttığı ve kolajen üretimine katkıda bulunduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Tamamen doğal olması, onu temiz bir güzellik rutini arayanlar için karşı konulmaz bir alternatif yapıyor.

Bakuchiol nedir, bakuchiol ne ise yarar bakalım..

Bakuchiol Nedir?

Bakuchiol, yüzyıllardır geleneksel tıpta kullanılan babchi bitkisinin (Psoralea corylifolia) tohumlarından ve yapraklarından elde edilen doğal bir içeriktir.

Bu botanik bitki güçlü bir yaşlanma karşıtıdır ve aynı zamanda antioksidan açısından zengindir.

Bu bitki aslında retinolün alternatifi olarak sayıldığı için bu kadar popüler hale geldi. Çünkü retinol ile yaklaşık aynı aktiviteyi gösteriyor.

Adı bu şekilde geçmesine rağmen aslında retinolün alternatifi maalesef yoktur. Bu yüzden ikisinin arasında kalırsanız her zaman retinol kullanmayı tercih edin.

Gelgelelim bazı kişiler retinolün hiçbir formunu tolere edemezler. Eğer bu kişilerden biriyseniz bu içeriği cilt bakım rutininize mutlaka dahil edin.

Bu kişiler için bakuchiol retinolün alternatifi olarak sayılabilir.

Bakuchiol Faydaları

Yaşlanma Karşıtıdır

Bu içerik, aynı retinol gibi ciltteki kolajen üretimini arttırmaya yarar. Böylece ince çizgileri ve kırışıklıklar azalır. Cilt dolgunlaşır ve daha genç görünür.

Aynı zamanda cildin elastikiyetini arttırır yanı sarkmaları geciktirir.

Yaşlanmayı geciktirmek istiyorsanız rutininize bu içeriği cilt bakım rutininize ekleyebilirsiniz. Özellikle retinol ile birlikte kullanımı size daha hızlı sonuç verir.

Sivilceleri Azaltır

Bu bitki sivilceleri azaltır. Her sivilce türünde etkili değildir fakat, inflamasyonu azalttığı için inflamasyonlu kistik sivilcelerde, acılı sivilcelerde etkilidir.

Lekeleri Azaltır

Bu doğal bitki ciltteki lekeleri azaltıp cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olur. Özellikle kahverengi lekelerde etkilidir. Bununla birlikte kırmızı sivilce lekelerini de iyileştirir.

Antioksidandır

Bu doğal bitki antioksidan özelliktedir. Antioksidanlar cildimizi hava kirliliğinden, stresten, sigara dumanı gibi gün içinde cilde zarar veren faktörlerden cildi korur.

Yaşlanmayla baş etmeye çalışan biriyseniz antioksidanları rutininize eklemenizi öneririm.

Cildi İyileştirir

Bu harika içeriğin ciltteki hücre yenileme hızını arttırma özelliği vardır. Yani tahriş olmuş cildinizi iyileştirir ve sakinleştirir.

Ek olarak antiinflamatuvardır. Yani inflamasyon kaynaklı sorunları azaltır. Tahriş, kızarık bu problemler arasındadır.

Ciltte İritasyon Yapmaz

Retinol gibi harika cilt bakım içerikleri yanında yan etkisiyle birlikte gelir. Retinolün ciltte kızarıklık, tahriş gibi yan etkiler yaratma ihtimali vardır.

Fakat bakuchiol bitkisinin hemen hemen hiç yan etkisi yoktur. Ayrıca her türlü içerikle rahatlıkla kullanılabilir.

Roza (gül hastalığı) ve egzması olan ciltler için de kullanımı güvenlidir.

Bakuchiol vs Retinol

Bu iki içerik her ne kadar benzer olsa da farklıları yine de vardır. Retinolün aksine bakuchiol;

Gündüz Kullanabilirsiniz

Retinol cildi ışığa karşı hassaslaştırır. Bundan dolayı retinol kullandığınız süre boyunca güneşe çıkarken güneş kremi kullanmalısınız.

Ve bunlarında sonucunda retinolü sadece akşam rutininizde kullanmalısınız.

Bakuchiol için bu durum geçerli değildir. Bu içerik cildi güneşe karşı hassaslaştırmaz ve istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Cilde Narindir

Bu harika içerik çok hassas ciltler dahil olmak üzere her cilt tipi tarafından iyi tolere edilir. Cilde narindir ve yan etkileri yok denecek kadar azdır.

Hamilelikte Güvenlidir

Retinol de dahil olmak üzere birçok aktif içeriğin hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanımı yasaktır. Fakat bakuchiol doğal bir içerik olduğu için kullanılması güvenli kabul edilir.

Yine de siz kendi doktorunuza danışmadan hiçbir ürünü alıp kullanmayınız!

Cildi Tahriş Etmez

Retinolün aksine bu içerik kızarıklığa, hassasiyete ve iritasyona neden olmaz. Retinol ile kötü deneyim yaşayan kişiler için harika bir seçimdir.

Özet

Bakuchiolün yaşlanma karşıtı, cilde nazik olması ve güneşe karşı hassaslaştırmaması özellikleri onu çok etkili bir cilt bakım içeriği haline getiriyor.

Kırışıklıkları, lekeleri azaltmak, yaşlanmayı geciktirmek isteyen biriyseniz ve çok hassas bir cilde sahipseniz bakuchiolü mutlaka rutininize dahil etmelisiniz.

Bu içerik sayesinde mat, yaşlanan cilde elveda, genç ve ışıltılı bir cilde merhaba deyin.