Traneksamik Asit Nedir?

Traneksamik Asidin Cilde Faydaları

Traneksamik asit nedir? Ciltteki kahverengi ve kırmızı lekelerinizden yakınıyorsanız size harika bir içerik tanıtacağım. Bu içeriğin adı “traneksamik asit”.

Traneksamik asidin güzel bir cilt bakım içeriği olmasını yanı sıra asıl kullanılma amacı çok farklıdır. İkinci dünya savaşı sırasında Japon bir doktor çiftin, kadınların doğum sırasındaki kanamasını azaltmak  için keşfettiği bir içeriktir.

Evet. Traneksamik asit aslında tıpta, doktorların kanamayı azaltmak için kullandığı bir içeriktir.

Yıllar geçtikten sonra, ciltte kullanımı sırasında melasmayı ve koyu lekeleri azalttığı gözlemlenmiştir. Sonrasında leke kaynaklı cilt problemlerini çözmek için kullanılmaya başlanmıştır.

Artık kozmetik ürünleri kapsamında da sık sık kullanılan harika bir leke karşıtı haline gelmiştir.

Traneksamik Asit Nedir?

Traneksamik asit diğer asitler gibi ekfsoliye edici değildir. Adının asit olması kafa karıştırıcı olabilir fakat bu içerik aslında aydınlatıcıdır. Asıl kullanım amacı cilt lekelerini azaltmaya yöneliktir.

Normalde hap şeklinde ağızdan alınan traneksamik asit kullanımı yaygın. Bu yöntem, özellikle hormon değişimlerinden kaynaklı melasma lekesini tedavi etmek için için sık kullanılıyor.

Fakat son yıllarda kozmetik şirketleri leke ürünlerinin içerisinde traneksamik asidi sık sık kullanmaya başladı. Düzenli kullanımda gerçekten çok etkili bir leke açıcı içerik.

Bu içeriğin güzel yanı, ciltte yan etki oluşturmaması ve diğer cilt bakım içerikleriyle çok iyi anlaşması. Ayrıca cilde güneşe karşı hassaslaştırmaz. Bu özellikleri traneksamik asidi harika bir leke açıcı içerik haline getirmiştir.

Traneksamik Asit Faydaları

Kahverengi Bütün Leke Türlerini Açar

Traneksamik asidin asıl kullanım amacı ciltteki kahverengi leke türlerini açmaktır. Bu içerik melaninleri üreten, tirozinaz enzimini azaltır. Melaninler ciltteki renk değişimlerine neden olur.

Ayrıca ciltteki mevcut melaninleri de azaltır. Yani hem melanin üretimini hem de mevcut melaninleri azaltmaya yarar. Böylece cildinizdeki lekeler açılır ve daha düzenli bir cilt rengine sahip olursunuz.

Normal sivilce lekesini , melasma gibi hormonlardan kaynaklanan leke türünü, çilleri ve güneş lekesi gibi ciltteki kahverengi lekeleri açmak için çok etkili bir içeriktir.

Antiinflamatuvardır

Ciltteki inflamasyon birçok nedenden dolayı oluşabilir. İnflamasyonlu cilt kızarır, kaşınır ve ekstra kurur. Çok hassas ciltler genelde bu problemle sürekli başa çıkmaya çalışırlar.

Özellikle lekelerin çoğu inflamasyon sonrasında oluşur. Mesela bir sivilceniz var. Siz o sivilceyi sıktınız, kaşıdınız ve oynadınız diyelim. Bunun sonunca ciltte inflamasyon oluşacaktır ve sonrasında leke kalacaktır.

Traneksamik asit kullanarak ciltteki inflamasyonu indirmeye yardımcı olabilirsiniz ve sonrasında leke oluşmasının önüne geçebilirsiniz.

Kırmızı Lekeleri Azaltır

Kırmızı lekeler kendiliğinden yok olabilen lekelerdir. Genelde 3-4 ayda yok olurlar.

Fakat sonrasında kahverengi lekelere dönüşebilme ihtimali de vardır. Bu yüzden bu lekeleri daha kısa sürede azaltmak için traneksamik asit kullanabilirsiniz.

Kırmızı lekeler inflamasyonlu sivilceler sonucu oluşur. Traneksamik asitte antiinflamatuvar olduğu için bu kırmızı lekelerin iyileşmesine yardımcı olacaktır.

Donuk ve Mat Cildi Aydınlatır

Cildiniz cansız, donuk, mat ve ışıltısız görünüyorsa traneksamik asit imdadınıza yetişebilir.

Bu cilt bakım içeriği, daha eşit bir cilt tonu yaratarak ve renk eşitsizliği sorunlarını azaltarak cildinize ışıltılı bir parlaklık verir.

Traneksamik asidin yan etkileri

Traneksamik asidin genelde yan etkisi yoktur. Çünkü soyucu bir içerik değildir ve cildi güneşe karşı daha hassas bir hale getirmez.

Siz yine de kullanmadan önce dirseğinizin iç kısmında veya kulağınıza yakın bir yerde ürünü deneyin.

Hamileyseniz veya emziriyorsanız, traneksamik asit de dahil olmak üzere yeni cilt bakımı içeriklerini rutininize eklemeden önce, doktorunuza danışmanız her zaman en mantıklısıdır.

Özet

Traneksamik asit, çeşitli cilt endişelerini giderme ve iyi sonuçlar vermesi nedeniyle cilt bakımı dünyasındaki popülerliği hızla artmıştır.

İster kahverengi leke, melazma veya akne izleri ile uğraşıyor olun, traneksamik asit cilt bakımınıza önemli bir katkı olabilir.

Bu içerik, ciltteki melanin üretimini önleyerek, sivilce izleri, güneş lekeler, ve hormonlardan kaynaklı değişikliklerin neden olduğu koyu lekeleri ve renk değişimlerini etkili bir şekilde açar ve beyazlatır.

Diğer leke açıcı bileşenlerin aksine, traneksamik asit nazik ama etkili etkileriyle bilinir. Ve bu özelliği onu tüm cilt tipleri için uygun hale getirir.

Cilt bakımı rutininizi bir adım yükseltmek ve daha spesifik problemlerle savaşmaya  hazırsanız, traneksamik asidi mutlaka denemelisiniz. İnanın cildiniz sonrasında size teşekkür edecektir.