kil maskesi

Kil Maskesi Ne İşe Yarar?

Kil maskesi ne ise yarar? Kil maskesi faydaları nelerdir?

Mineral açıdan zengin killerin cildinize faydaları çoktur. Kil maskelerinin cilt dışında saç içinde kullanımı çok yaygındır. Doğal olan bu killerin farklı türlerinin olduğunu ve hepsinin kendine özgü özelliklere sahip olduğunu biliyor muydunuz?

Kil Maskesi Nedir?

Kil maskeleri farklı kil türlerinden elde edilen maskelerdir. Ciltteki fazla yağı, gözeneklerdeki kiri ve bakterilerin bir kısmını emmeye yarar.

Bu killer magnezyum, demir ve kalsiyum gibi mineraller bakımından zengindir. Cildinizi arındırmak için kullanabilecek etkili ürünler arasında yer alır.

kil maskesi 1

Kil maskeleri; toz olarak veya hazır formüle edilmiş kil maskeleri olarak satılır. Hazır formüle edilmişlerin içinde farklı içerikler de bulunabiliyor.

Toz olarak satın aldıklarınız %100 saf kilden oluşuyor, yani içerisinde başka içerik bulunmaz. Hangisini kullanacağınız sizin kişisel tercihinize kalmış.

Kil Maskesi Faydaları Nelerdir?

  • Cildi aydınlatır
  • Gözeneklerdeki fazla yağları ve kirleri emer
  • Sivilceleri önler
  • Sebum (yağ) üretimini düzenler
  • Ciltteki donuk ve mat görüntüyü alır

Kil Türleri Kaça ayrılır?

Ülkemizde en yaygın kullanıma sahip kil türleri; bentonit ve kaolin kilidir. Bentonit kili en fazla kullanılan türdür. Çoğu ürünün içinde bentonit kili bulunur.

Diğer kil türleri çok yaygın değil ve ürün sayısı daha kısıtlı. Fakat bu killeri üreten markalar mevcut. Size birazdan bahsedeceğim..

Kaolin Kili

Kaolin kili Çin kili olarakta bilinir. Yüz maskeleri için sık kullanılan bir kil türüdür. Genelde beyaz renktedir. Sarı, kırmızı ve kahverengi renkleri de bulunur.

Çok nazik olduğu için hassas ciltler dahil tüm cilt tiplerinin rahatlıkla kullanabileceği bir kil türüdür. Hassas, kuru, veya akneye meyilli ciltler için en iyi kildir. Tahrişe ve kızarıklığa neden olmadan ciltteki fazla yağı emer ve derin kirleri temizler.

Organique Kil Maskesi Beyaz Kaolin

Organique Türkiye markasına ait %100 beyaz kaolin içeren toz maske. Beyaz kaolin kullanmak istiyorsanız böyle bir ürün tercih edebilirsiniz.

Bentonit Kili

Emici gücü çok yüksek olan bir kil türüdür. Rengi çok açık gri yeşildir. Ciltteki fazla yağı ve kiri çok iyi bir şekilde emer. 

Ayrıca antibakteriyel özelliği dolayısıyla bakteri kaynaklı sivilceler için etkilidir. Tüm cilt tipleri kullanabilir. Özellikle yağlı ciltlerin seveceği bir türdür. Yalnızca hassas ciltler biraz için biraz sert gelebilir.

Aztec Secret Kil Maskesi

Aztec secret markasına ait kil maskesi. Ürün toz şeklinde 454 gram bentonit kili içeriyor. Ürünün 150 gram olan daha küçüğü de mevcut.

Ürünün içeriğinde bentoit kilinden başka hiçbir şey yok. Bentonit kili tercih etmek isteyenler için güzel ve uygun fiyatlı bir ürün.

Fransız Yeşil Kili

İllit veya deniz kili olarakta bilinir. Magnezyum, kalsiyum, selenyum, fosfor ve potasyum bakımından zengin bir kildir. Rengi yeşildir.

Bentonit kili gibi gözeneklerin derinine iner ve yağı, kiri temizler. Ayrıca ciltteki ölü hücrelerden kurtulmanıza da yardımcı olur. Ciltteki kan dolaşımını hızlandırır ve gözeneklerin küçülmesine yardımcı olur.

Etkili bir emme gücüne sahip olduğu için hassas ve kuru ciltleler için çok uygun değildir. Yağlı ve karma ciltler (sadece T bölgelerine kullanacak şekilde) severek kullanabilir.

Aromatic Essence Fransız Yeşil Kil Maskesi

Aromatik essence markasına ait içeriğinde %100 fransız yeşil kili olan maske. Ürün toz halinde 70 gramdır ve içeriğinde başka maddeler yoktur. Sadece saf Fransız kilinden oluşuyor.

Rhassoul Kili

Rhassoul kili Fas’ın atlas dağlarında bulunan bir kil türüdür. Çok açık sütlü kahve rengine sahiptir. Magnezyum, sodyum, çinko, demir, fosfor ve potasyum açısından zengindir.

Bu kil türü de ciltteki fazla yağı emer. Aynı zamanda kızarıklığı ve ciltteki iltihabı indirmeye yardımcı olur.  Özellikle hassas ciltler için uygundur. Daha nazik bir kil maskesi isteyen tüm cilt tipleri kullanabilir.

Aromatic Essence Rhassoul Kil Maskesi

İçeriğinde %100 rhassoul kili bulunduran maske. Ürün toz halindedir ve 70 gramdır. Etkili ama nazik bir kil maskesi arayışındaysanız bu maske tam size göre.

Kil Maskesi Nasıl Yapılır?

Bir kaseye yarım tatlı kaşığı kil maskesi koyun. Ardından kil, macun kıvamına gelene kadar karıştırarak su ekleyin. Suyu yavaş yavaş ekleyin yoksa ürün bir anda çok sıvılaşabilir. Maskenin yüze sürülebilen bir kıvamda olması gerekiyor.

Kil Maskesi Nasıl Kullanılır?

  • İlk adım olarak cildinizi temizleyici ile yıkayın.
  • Sonra hazırladığınız kil maskesini ince tabaka halinde bütün yüzünüze sürün. Göz altlarına, burun ve ağız kenarlarına getirmeden uygulayın.
  • 10-20 dakika arasında ciltte bekletin. Maskenin tamamen kuruması lazım. Bu sırada konuşmakta zorlanabilirsiniz 😊
  • Cildinizi yıkama aşamasında küçük bir püf nokta vereceğim. Öncelikle yüzünüze bir kere su atın. Sonra maskeyi ellerinizle nazikçe masaj yaparak tamamen çözün. Maske tekrar sıvı haline gelsin. Sonrasında cildinizi ılık su ile yıkayarak maskeyi tamamen arındırın. Bu yöntem sayesinde kil maskesini arındırmanız daha kolay olacaktır.
  • Sonrasında cilt biraz kuru hale gelecektir. Hala nemli haldeki cildinize nemlendirici sürün. Cildiniz çok kuruysa nemlendiriciden önce, nemlendirici bir serum da sürebilirsiniz.

Son Olarak;

Kil maskesini haftada 2’den fazla kullanmayın. Çok yağlı bir cildiniz yoksa haftada 1 bile yeterlidir. Kil maskeleri çok güçlü oldukları için çok sık kullanılmaları cildinizi kurutabilir.

Karma cilde sahipseniz kil maskesini sadece T bölgenize sürmeniz daha mantıklı bir seçenektir. T bölgeniz daha yağlı olduğu için oradaki mevcut siyah noktaları temizleyecektir ve fazla yağı alacaktır.

Kil maskesi kullandığınız gün diğer aktif içeriklerinizi kullanmayın. Aha Bha asitler veya retinoid içeren ürünlerinizi başka gün kullanın. Kil maskesinden sonra sadece nemlendirici ve onarıcı ürünlerinizi kullanın.