karma cilt için nemlendirici

Karma Ciltler İçin Nemlendirici Önerileri

Karma cilt için nemlendirici. Karma ciltler mevsimden mevsime göre çok fazla değişiklik gösteren bir cilt tipidir. Yazın yağlanır, kışın ise kurur. Bu özelliklerinden dolayı karma cilde sahip kişiler cilt bakım rutinlerini mevsime göre değiştirmelilerdir.

Yani karma ciltler, cilt durumuna ve mevsime göre ürün tercihi yapmalılar. Karma ciltler için spesifik bir ürün önerisi yapmak doğru olmaz.

Bu yüzden farklı özelliklere ve yapıya sahip bu ürünler arasından, hangisi sizin cildinize uygunsa onu tercih etmelisiniz.

Ben de karma cilde sahip biriyim. Karma ciltlerin bakımının zor olduğunun farkındayım. Fakat siz cildinizi zamanla tanımaya başladıktan sonra her şey daha kolay bir hale gelecektir.

Bu kriterlere uygun farklı 3 adet nemlendirici krem inceledim. Neymiş bakalım..

karma cilt için nemlendirici 1

Cerave Nemlendirici Losyon

Cerave markasına ait nemlendirici losyon. Ürünün 88, 236 ve 475 ml boyutları mevcut. Karma ciltlerin bayılarak kullanacağı bir nemlendirici. Sivilceye meyilli karma ciltler içinde uygun.

Bu nemlendirici losyon kıvamında. Cilt tarafından çok çabuk emilen bir yapıya sahip ve sonrasında yapışkan bir his bırakmıyor.

İçeriğindeki seramidler ve kolestrol gibi cildi nemlendirip, onarmaya yardımcı lipitler mevcut.

Cildi nemlendirme görevini çok başarılı bir şekilde yerine getiren yağsız sade bir nemlendirici. Parfüm ve esansiyel yağ gibi içerikler bulundurmuyor. Yani aslında bir nemlendiriciden bekleyebileceğimiz bütün özellikleri karşılayan bir ürün 😀

Yaz ve kış aylarında rahatlıkla kullanılabilir. Bütün cilt tipleri için uygun bir üründür. Vücudunuz için de kullanabilirsiniz.

İçerik

Gliserin kendi cildimizde de doğal olarak bulunan harika bir nemlendiricidir.

Kaprik Trigliserit cildi yumuşatan bir içeriktir.

Üründe 3 farklı Seramid kullanılmış. Seramidler cilt bariyerimizi onaran ve cildi nemlendiren lipitlerdir. Cildimizin üst katmanında zaten bulunurlar.

Kolestrol cildimizde bulunan lipitlerden biri. Cilt bariyeri sağlığımızı korur, cildi nemlendirir ve yumuşatır. Seramidlerle birlikte kullanıldıkları zaman etkinlikleri artar.

Hyaluronik Asit kendi molekül ağırlığının 1000 katı kadar nemi cilde çekmeye yarar. Cildi nemlendirir ve dolgunlaştırır.

Fitosfingosin cildimizin üst katmanında doğal olarak bulunan lipitlerden biridir. Seramidlerin serbest formudur. Cildi nemlendirir ve bariyerimizi onarır. Aynı zamanda antiinflamatuvar ve antibakteriyel etkileri vardır.

Kullanımı

Nemli haldeki cildinize yarım pompa kadar ürün yeterlidir.

karma cilt için nemlendirici 2

Simple Kind To Skin Su Bazlı Nemlendirici

Simple markasına ait 125 ml boyutundaki nemlendirici losyon. Ürün hafif losyon kıvamına sahip. Rahat dağılan ve kolay emilen bir yapıya sahip.

Su bazlı olmasına rağmen cildinizi yeteri kadar nemlenmesini sağlayacak bir ürün. Ek olarak cildi sakinleştirmeye yarayan içeriklerde bulunuyor.

Akneye meyilli olmayan karma ciltler için çok uygun bir nemlendirici. Sivilceye meyilli bir cilde sahipseniz içeriğinde yağ olmayan nemlendiricileri tercih etmelisiniz.

Normal ve kuru ciltler de kullanabilir. Yaz ve kış kullanıma uygundur. Çok nemli bir bölgede yaşıyorsanız yazın biraz ağır gelebilir.  

İçerik

Gliserin doğal bir nemlendirici içeriktir. Kendi cildimizde de bulunur. Ciltte ağırlık bırakmadan nemlendirir.

Mineral Yağlar yumuşatıcıdır. Vazelin gibi cildin üst katmanında bariyer oluşturup, ciltteki su kaybını engeller. Mineral yağlar komedojenik değildir. Yani gözenekleri tıkamazlar. Alerji yapmaz ve ciltte tahriş oluşturmazlar. Kuru ve hassas ciltleri tedavi etmek için güzel bir seçenektir.

Pantenol cildi nemlendiren ve aynı zamanda yumuşatan harika bir içeriktir. Bunlara ek olarak cilt bariyerini de onarır.

E vitamininin cildi yumuşatma etkileri vardır. Ayrıca zamanda bir antioksidandır.

Hodan Tohumu Yağı linoleik asitçe zengin bir yağdır. Cildi yumuşatır ve cilt bariyerini onarmaya yarar.

Bisabolol papatya bitkisinin aktif kısmıdır. Antiinflamatuvardır ve cildi sakinleştirme etkileri vardır.

Laktik Asit ve sodyum tuzu olan Sodyum Laktat bulunuyor. Laktik asit düşük yüzdelerde kullanıldığı zaman harika bir nemlendiricidir.

Serin bir aminoasittir. Amino asitler cildimizi nemlendirmeye ve cilt bariyerimizi onarmaya yardımcı olurlar.

Üre kendi cildimizde de doğal olarak bulunan çok önemli nemlendirici bir içeriktir. Cilt bariyerini güçlendirir, cildi nemlendirir ve dolgunlaştırır.

Allantoin bitkilerden elde edilen bir içeriktir. Cildi sakinleştirmeye ve yumuşatmaya yarar.

Kullanımı

İki nohut tanesi kadar ürün tüm cildiniz için yeterlidir.

karma cilt için nemlendirici 3

Bioderma Atoderm Creme

Bioderma markasına ait nemlendirici krem. Ürünün 200 ve 500 ml boyutları mevcut. Ürün çok yoğun olmayan bir krem kıvamında. Ciltte rahat dağılıyor.

Kışın çok kuruyan bir karma cilde sahipseniz çok severek kullanacağınız bir ürün.

Havanın soğuk ve nemsiz olmasından dolayı karma ciltlerin yanak ve yüzün dış kısımları çok kuru bir hale gelir.

Bu nedenlerden dolayı bu ürün, kış aylarında yanak bölgenize kullanmak için çok uygun bir krem. Ben karma cilde sahip olarak kış aylarında her zaman iki tane nemlendirici kullanırım. Çünkü yanaklarım ve yüzümün dış kısımları çok zor nemlenir.

Yanaklarına ekstra nem ihtiyacı olan karma ciltli biriyseniz, bu ürün işinizi fazlasıyla görecektir.

Kuru, normal ve hassas ciltler de kullanabilir. Ürünü vücudunuz için de kullanabilirsiniz.

İçerik

Mineral Yağlar ciltteki su kaybını önlemeye yarar. Cilt daha az su kaybettiği için daha çok nemlenir ve dolgun hale gelir. Gözenekleri tıkamayan ve alerjik reaksiyonlara neden olmayan bir içeriktir.

Gliserin ciltte ağırlık hissi bırakmadan nemlendiren bir içeriktir. Kendi cildimizde de doğal olarak bulunur.

Ksilitol ve Mannitol şeker molekülleridir. Cilde suyu çekmeye ve tutmaya yarar.

Ksilitilglukozit cildi nemlendirir ve ciltteki su kaybını önlemeye yardımcı olur.

Anhidroksilitol bir şeker molekülü türevidir. Cildi nemlendirici etkilere sahiptir.

Niasinamid cildimizdeki seramid sentezini arttırır. Seramidler cildi nemlendirir, cilt bariyerimizi onarır ve yaraları daha hızlı iyileştirmeye yarar.

Glukoz cilde nemi çekmeye ve onun tutmaya yarayan bir şeker molekülüdür.

Kaprik Trigliserit cildi yumuşatmaya yarar.

Kullanımı

İki nohut tanesi kadar ürün tüm yüzünüz için yeterlidir.

Karma ciltler için cilt bakım önerileri bulunan el kitabını edinin!